ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Με δάνεια ύψους 700 χιλ. ο Εμπεδοκλής - Αγόρευσε ο δικηγόρος του για μετριασμό ποινής

ΛΑΡΝΑΚΑ: Με δάνεια ύψους 700 χιλ. ο Εμπεδοκλής - Αγόρευσε ο δικηγόρος του για μετριασμό ποινής

Ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης (9/4) ο πρώην δημοτικός γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλή για μετριασμό της ποινής του, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υποθέσεις κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά τη ακροαματική διαδικασία, ο συνήγορος υπεράσπισης αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του κατηγορουμένου, επικαλούμενος τον πρότερο έντιμο βίο του και το λευκό ποινικό του μητρώο.

"Επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό και όχι για συνεχή δράση”, είπε ο δικηγόρος καλώντας το δικαστήριο να λάβει υπόψη την ενεργό δράση του 58χρονου στο Δήμο Λάρνακας αλλά και στα κοινά, κάνοντας λόγο και για φιλανθρωπικό έργο από τον καταδικασμένο δημοτικό γραμματέα.

Ζήτησε επίσης από το δικαστήριο να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής της ποινής, η οποία θα επιβληθεί και θα υπερβαίνει τον χρόνο των εννέα μηνών κατά τους οποίους τελεί υπό κράτηση ο κατηγορούμενος.

Στους λόγους ο δικηγόρος, πρόσθεσε επίσης την απώλεια της δουλειάς του κατηγορουμένου, κάτι το οποίο, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, πρέπει να κριθεί ως εξωδικαστική τιμωρία, ενώ έγινε επίσης επίκληση οικονομικών προβλημάτων του κατηγορουμένου και της οικογένειάς του με αναφορά σε δάνεια συνολικού ύψους 700 χιλιάδων ευρώ παρά το γεγονός ότι υπήρξε παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος κατέχει ακίνητη περιουσία.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας όρισε την 23η Απριλίου για ανάγνωση της ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, με πλειοψηφία 2 προς 1 έκρινε ένοχο τον 58χρονο στις κατηγορίες κλοπής, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top