Δ. Δημητρίου: «Δεν επιτρέπει το σύνταγμα να πάμε σε πρόωρες Προεδρικές»

Δ. Δημητρίου: «Δεν επιτρέπει το σύνταγμα να πάμε σε πρόωρες Προεδρικές»

Το σύνταγμα της Κύπρου, δεν επιτρέπει τις πρόωρες Προεδρικές εκλογές αλλά, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της αυτοδιάλυσης της Βουλής, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Δημητρίου, κληθείς να αναφερθεί στην πρόταση του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού για αυτοδιάλυση της Βουλής και να απαντήσει σε σχόλιο της παρουσιάστριας της εκπομπής «Πρωινό δρομολόγιο» για ‘παιχνίδι εκ του ασφαλούς’ αφού με τις βουλευτικές εκλογές δεν κρίνεται η Κυβέρνηση είπε: «Δεν επιτρέπει το σύνταγμα να πάμε σε πρόωρες Προεδρικά, αλλά άρθρο του συντάγματος επιτρέπει την αυτοδιάλυση της Βουλής».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Α. Νεοφύτου: «Να αυτοδιαλυθεί η Βουλή - Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το πολιτικό μέγεθος του καθενός μετριέται στην κάλπη, σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός, σημειώνοντας ότι τα κόμματα δεν δέχονται να «κατεβαίνουν» σε εκλογές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπόθεση «Σάντυ» - Κώστας Κληρίδης: «Θα παραθέσω αν χρειαστεί όποια στοιχεία περιήλθαν εις γνώση μου»

Υπόθεση «Σάντυ» - Κώστας Κληρίδης: «Θα παραθέσω αν χρειαστεί όποια στοιχεία περιήλθαν εις γνώση μου»

Τα όποια περιορισμένα στοιχεία περιήλθαν σε γνώση του μετά την αφυπηρέτηση του θα τα παραθέσει, αν χρειαστεί, εκεί όπου πρέπει με "κάθε υπευθυνότητα", αναφέρει ο τέως Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης.