Χ. Γεωργιάδης: Δεσμεύτηκα στον Πρόεδρο ότι πριν αποχωρήσω θα ετοιμάσω τον προϋπολογισμό του 2020

Χ. Γεωργιάδης: Δεσμεύτηκα στον Πρόεδρο ότι πριν αποχωρήσω θα ετοιμάσω τον προϋπολογισμό του 2020

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης επανέλαβε σήμερα τη θέση του ότι πρέπει να μην διστάζουμε να λάβουμε δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις γιατί μόνο έτσι θα πάμε μπροστά.

Μιλώντας ενώπιον του 9ου Οικονομικού Κογκρέσου Λευκωσίας για την κυπριακή οικονομία, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι για το 2019 αναμένει ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 3,5%, ότι ο στόχος συνθηκών πλήρους απασχόλησης μέχρι το 2020 είναι εφικτός, ότι αναμένει μέχρι το 2020 η Κύπρος να είναι σε καλύτερη θέση από το μέσο όρο της ΕΕ για τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Έκανε λόγο για στόχο περιορισμού του δημόσιου χρέους στο 90% μέχρι το τέλος του 2020 και για περιορισμό των ΜΕΔ στους ισολογισμούς των τραπεζών σε μονοψήφιο ποσοστό επίσης μέχρι το τέλος του 2020.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE