Προς πώληση το πιο επικίνδυνο πουλί στον κόσμο που σκότωσε το αφεντικό του

Προς πώληση το πιο επικίνδυνο πουλί στον κόσμο  που σκότωσε το αφεντικό του

Είναι από τα μεγαλύτερα πουλιά στον κόσμο και μοιάζει με στρουθοκάμηλο το πουλί που πλέον έχει τεθεί υπό δημοπρασία για την πώλησή του, ενώ σοκάρει το γεγονός ότι στο παρελθόν έχει σκοτώσει τον ιδιοκτήτη του. 

Απίστευτο κι όμως πραγματικό, αφού ένας καζουάριος πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία αυτήν την εβδομάδα, αφού σκότωσε τον ιδιοκτήτη του στις αρχές Απριλίου.

Το πουλί αυτό είναι ένα από τα πολλά εξωτικά είδη που διατηρούσε ο Μάρβιν Χάτζος, 75 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε στις 12 Απριλίου.

Η δημοπρασία οργανώνεται από μια εταιρεία που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες ζώων και δεν θα είναι ανοιχτή για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Χάτζος βρισκόταν κοντά στο κλουβί των πουλιών, στο σπίτι του στη Φλόριντα, όταν γλίστρησε και έπεσε.

Ο ένας από τους καζουάριους τότε του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε σοβαρά. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτηρίζει τον καζουάριο "το πιο επικίνδυνο πουλί στον κόσμο".

Έχει γαμψά νύχια και μπορεί να πηδήξει σε ύψος δύο μέτρων, ενώ η ταχύτητά του όταν τρέχει αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα.Το θηλυκό φτάνει τα 76 κιλά, ενώ το αρσενικό τα 55.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από τη συνάντηση των διαπραγματευτών στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν: Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Από τη συνάντηση των διαπραγματευτών στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν: Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Σε μια κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία του Κυπριακού εισέρχεται η διαδικασία, με την σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο πλευρών να αποτελεί το πρώτο βήμα της προετοιμασίας για το τετ α τετ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE