ΚΥΠΡΟΣ- ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ: Στρατιωτικό κεφαλοκλείδωμα βλέπουν οι ανθρωπολόγοι- Έρευνες και σε άλλες περιοχές

ΚΥΠΡΟΣ- ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ: Στρατιωτικό κεφαλοκλείδωμα βλέπουν οι ανθρωπολόγοι- Έρευνες και σε άλλες περιοχές

Κεφαλοκλείδωμα που παραπέμπει σε στρατιωτική μέθοδο, φαίνεται να ήταν η αιτία θανάτου της 36χρονης Λίβια από την Ρουμανία, η σορός της οποίας πιστεύεται ότι ανασύρθηκε εντός ταξιδιωτικής βαλίτσας στην Κόκκινη Λίμνη την Κυριακή (28/4).

Στο 4ο θύμα του “Ορέστη”, την 36χρονη Λίβια, πιστεύουν οι ανθρωπολόγοι της Scotland Yard, που παρέστησαν στην νεκροτομή, ότι ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη την περασμένη Κυριακή (28/4) , σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, το βράδυ της Τετάρτης (1/5).

Ο 35χρονος αξιωματικός, φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε την στρατιωτική εκπαίδευση που έλαβε αφού σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο θάνατος της 36χρονης δεν προήλθε από στραγγαλισμό, αλλά από κεφαλοκλείδωμα με συγκεκριμένη μέθοδο, την οποία δεν γνωρίζει ο οποιοσδήποτε.

Ως λάθος του λεγόμενου “Ορέστη”, καταγράφεται το ότι όπως φαίνεται, αρχικά τοποθετούσε τα θύματα του εντός ταξιδιωτικών βαλιτσών, κάτι που διαφοροποιεί τον τρόπο αποσύνθεσης των σορών, προστατεύοντας τις, κάτι που βοήθησε τους ερευνητές να εντοπίσουν την αιτία θανάτου της Λίβια.

Ακόμη, οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες φαίνεται να έχουν σκιαγραφήσει τον τρόπο δράσης του “Ορέστη” και όπως λέχθηκε στο ρεπορτάζ, ανέφεραν στην Αστυνομία ότι οι έρευνες θα πρέπει να επεκταθούν και σε άλλα σημεία, αφού ίσως ο τελικός απολογισμός να ξεπερνά τα 7 θύματα.

Τέλος, οι ειδικοί της Scotland Yard, έχουν ετοιμάσει ερωτηματολόγιο το οποίο αναμένεται να αξιοποιήσουν οι ανακριτές, ενώ όπως λέχθηκε, υπάρχει νομικό παράθυρο το οποίο με σχετική άδεια του Δικαστηρίου, μπορούν να συμμετέχουν στις ανακρίσεις.

Επιμέλεια Χρ. Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Αναβλήθηκε το Υπουργικό - Συνέρχεται στις 12:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας - Ανοιχτός ο εναέριος χώρος της Κύπρου

LIVE: Αναβλήθηκε το Υπουργικό - Συνέρχεται στις 12:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας - Ανοιχτός ο εναέριος χώρος της Κύπρου

Στη δίνη του πολέμου βυθίζεται η Μέση Ανατολή, εγείροντας φόβους ότι η σύρραξη θα ξεφύγει σε περιφερειακό πόλεμο, με απρόβλεπτες διαστάσεις για τη σταθερότητα ορισμένων κρατών και τη διεθνή οικονομία. Το Ιράν έπληξε την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, με τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) να προαναγγέλλει αντίποινα «θα ανταποδώσουμε σύντομα με νέο κύμα χτυπημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE