Οι επενδυτές επιστρέφουν στο προϊόν, που πυροδότησε την παγκόσμια κρίση του 2008

Οι επενδυτές επιστρέφουν στο προϊόν, που πυροδότησε την παγκόσμια κρίση του 2008

Όταν το Σεπτέμβριο του 2008 κατέρρευσε η Lehman Brothers και η πιστωτική ασφυξία οδήγησε μικρές και μεγάλες οικονομίες σε βαθιά ύφεση και ανεξέλεγκτη αιμορραγία θέσεων εργασίας όλοι έδειχναν ως υπεύθυνα τα σύνθετα πιστωτικά προϊόντα, για των οποίων την «τοξικότητα» κανείς δεν είχε προειδοποιήσει.

Kαι όλοι ζητούσαν να οδηγηθούν στο περιθώριο. Επί χρόνια μετά την κρίση και με τις πληγές να μην έχουμε ακόμη επουλωθεί πλήρως σε αρκετά μέρη του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και η Ευρώπη, τράπεζες, ρυθμιστικές αρχές, κυβερνήσεις και επενδυτές, όλοι διαβεβαίωναν πως έχουν πάρει το μάθημά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE