Στο Παρίσι ο Ν.Χριστοδουλίδης για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Στο Παρίσι ο Ν.Χριστοδουλίδης για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη το πρωί για το Παρίσι, όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας, κατά την οποία θα έχει σειρά επαφών με επίκεντρο τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, τις διμερείς σχέσεις και ενεργειακά θέματα

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει το απόγευμα της Τρίτης κατ’ ιδίαν συνάντηση και συνομιλίες στο γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών με τον ομόλογό του Jean-Yves Le Drian, κατά τις οποίες αναμένεται να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, να ανασκοπηθεί το πλήρες φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου-Γαλλίας και να ανταλλαγούν απόψεις για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, εντός και εκτός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στα ενεργειακά θέματα. Θα συζητηθούν, επίσης, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. 
 
Ακολούθως, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει χωριστές συναντήσεις με τη Γαλλίδα Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Amélie de Montchalin και την Υφυπουργό Άμυνας Geneviève Darrieussecq.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Γερουσιαστή Christian Cambon, Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας.
 
Το πρόγραμμα επαφών του Υπουργού Εξωτερικών στη γαλλική πρωτεύουσα θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας μέρας με συνάντηση με τον Stéphane Michel, Διευθυντή Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής της γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου TOTAL, η οποία δραστηριοποιείται στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
Ο Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της Τετάρτης.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πώς η υπόθεση «Σάντη» ανατρέπει τους σχεδιασμούς των κομμάτων εν μέσω προεκλογικού για τις βουλευτικές - Αμηχανία και ισορροπίες σε τεντωμένο σχοινί

Πώς η υπόθεση «Σάντη» ανατρέπει τους σχεδιασμούς των κομμάτων εν μέσω προεκλογικού για τις βουλευτικές - Αμηχανία και ισορροπίες σε τεντωμένο σχοινί

Η υπόθεση «Σάντη» ήρθε τη χειρότερη, ή ίσως την πιο αποκαλυπτική στιγμή, για το πολιτικό σύστημα της Κύπρου. Εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές, εκεί όπου τα κόμματα επιδιώκουν να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα, μια υπόθεση με βαριές καταγγελίες και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, ήρθε να ανατρέψει τους σχεδιασμούς και να φέρει στην επιφάνεια κάτι βαθύτερο: την αμηχανία.

BEST OF TOTHEMAONLINE