ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Λεβέντ και Οσμάν αθώοι στην υπόθεση της καρικατούρας του Ερντογάν

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Λεβέντ και Οσμάν αθώοι στην υπόθεση της καρικατούρας του Ερντογάν

Το «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας αποφάσισε να αθωώσει τους Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν στην υπόθεση εναντίον της Αφρίκα για την καρικατούρα/φωτομοντάζ με το ελληνικό αρχαίο άγαλμα να ουρεί στο κεφάλι του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «δικαστής» ανέγνωσε για μιάμιση ώρα την απόφαση που κρίνει ότι δεν αποδείχθηκε η προσβολή ενάντια σε αρχηγό ξένου κράτους, ούτε και υπάρχει μαρτυρία ότι εξαιτίας της καρικατούρας χάλασαν οι σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους. Στην απόφαση περιλήφθηκαν παραδείγματα από αποφάσεις του ΕΔΑΔ για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
Ο Σενέρ Λεβέντ, που έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από συγκεντρωθέντες, εξερχόμενος του κτιρίου του «δικαστηρίου» είπε ότι πρόκειται για μια ιστορική απόφαση. Αν αυτή η δίκη γινόταν στην Τουρκία, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό, πρόσθεσε. Όσο και αν είναι «υποδιοίκηση» της Τουρκίας, το «δικαστήριο» έδειξε ότι είναι ακόμα ανεξάρτητο, δήλωσε ο διευθυντής και ιδιοκτήτης της Αφρίκα.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE