ΕΛΛΑΔΑ

Ολοι θα είναι πιο προσεκτικοί στο τέλος, δηλώνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ για τα ελληνικά δημοσιονομικά σχέδια

Ολοι θα είναι πιο προσεκτικοί στο τέλος, δηλώνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ για τα ελληνικά δημοσιονομικά σχέδια

«Ολοι θα είναι πιο προσεκτικοί στο τέλος», δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς κληθείς να σχολιάσει τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για πρόσθετες δημοσιονομικές δαπάνες και τις αντίστοιχες προτάσεις για μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος, μέσω αλλαγής χρήσης ποσών του λεγόμενου "δημοσιονομικού μαξιλαριού".

Ο Όλαφ Σόλτς υπενθύμισε ότι η Ελλάδα κατάφερε και κατέστη ένα "success story" για την ευρωζώνη και τόνισε ότι όπως και οι άλλες χώρες σε πρόγραμμα κατάφερε να επιστρέψει στις αγορές, σημειώνοντας ότι ο ίδιος εκτιμά σε αυτό το πλαίσιο ότι "όλοι θα είναι πιο προσεκτικοί στο τέλος".

Παρομοίως και ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο δήλωσε ότι παρότι η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα, "μπορεί να προκύψει και να συζητηθεί", ενώ παράλληλα προέτρεψε για την τήρηση των συμφωνηθέντων καταγράφοντας το θετικό σημάδι της υπεραπόδοσης επί των δημοσιονομικών στόχων με ταυτόχρονη αύξηση του ΑΕΠ.

"Σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος", δήλωσε από την πλευρά του ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, παραπέμποντας στις εκθέσεις των θεσμών για την ενισχυμένη εποπτεία. Μήνυμα προς όλους για σεβασμό των δημοσιονομικών κανόνων με αφορμή την Ιταλία έστειλε τέλος και ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ.

Πηγή του ευρωσυστήματος σημείωσε αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης ότι θα "υπάρξει σύντομη συζήτηση για την Ελλάδα".

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Κυπριακό ώρα μηδέν» - Το δίλημμα που θέτει το ΑΚΕΛ για τη μορφή λύσης και οι νουθεσίες Κασουλίδη, ενόψει του δείπνου στη Νέα Υόρκη

• Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ ο άτυχος Μηνάς - Θλίψη του Υπουργείου για το θάνατο του

• Έμπλεξε 21χρονος: Μοίραζε και άναβε καπνογόνα σε αγώνα με καλυμμένο πρόσωπο

• Ανησυχία εθελοντικών ομάδων: «Πλέον φαντάζει αδύνατον να καταφέρουμε να βοηθήσουμε όποιο έχει ανάγκη»

• Καιρός: Τι περιλαμβάνει το «μενού» μέχρι την Τετάρτη - Αναλυτικά η πρόγνωση

• «Εγκατάλειψη» σπιτιού: Πότε φεύγουν οι Κύπριοι από το πατρικό τους – Τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης



Live: Το Ισραήλ χτύπησε τη νότια Βηρυτό, ιρανικές βάσεις στη Συρία και τζαμί στη Γάζα

Live: Το Ισραήλ χτύπησε τη νότια Βηρυτό, ιρανικές βάσεις στη Συρία και τζαμί στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι στόχευε αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ, αφού πραγματοποίησε περισσότερα από 30 πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, σε αυτό που τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν ως «την πιο βίαιη νύχτα» επιθέσεων. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί ως νεκροί μετά τον βομβαρδισμό τζαμιού και σχολείου, όπου φιλοξενούνται εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σε χωριστά πλήγματα στο κέντρο της Γάζας. Συνεχής ενημέρωση πιο κάτω 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top