ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑLPHA: Η διαφορά ανάμεσα στο ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ και μάχη για την 6η έδρα - ΠΙΝΑΚΕΣ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑLPHA: Η διαφορά ανάμεσα στο ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ και μάχη για την 6η έδρα - ΠΙΝΑΚΕΣ

Tη μεγάλη και τελευταία του δημοσκόπηση ενόψει των Ευρωεκλογών παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης (16/5) ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha Κύπρου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. 

Εν όψει των Ευρωεκλογών πραγματοποιήθηκε και η τελευταία, μεγάλη δημοσκόπηση του Alpha, 10 μέρες πριν από την μεγάλη ημέρα των εκλογών της 26ης Μαίου όπου η «μάχη» των κομμάτων θα πάρει την τελική ευθεία.  

Όπως παρουσίασε η εν λόγω δημοσκόπηση το 47% των Κυπρίων πολιτών που θα κληθούν να δώσουν την ψήφο τους, δεν έχουν αποφασίσει εάν θα παρευρεθούν στις προερχόμενες εκλογές, ενώ οι υπόλοιποι 52% παρουσιάζονται σίγουροι για την προσέλευση τους. 

Όσον αφορά τα ποσοστά μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για τις θέσεις έχουν ως εξής: Πρωτιά για τον ΔΗΣΥ με 20%, δεύτερο ακολουθεί το κόμμα της αριστεράς -ΑΚΕΛ με 16%, ενώ την τρίτη θέση φαίνεται να καταλαμβάνει το ΔΗΚΟ με 9%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το ΕΛΑΜ φαίνεται να ανεβαίνει λίγο πιο πάνω από την ΕΔΕΚ με το ποσοστό του 6%, ενώ η δεύτερη ακολουθεί με 5%.

Κινήματα Οικολόγων-Συμμαχίας Πολιτών στο 4%, το Κόμμα των Ζώων 2%1% της ΔΗΠΑ και 1% του Κινήματος Γασεμί.

Να σημειώσουμε ότι για την εν λόγω δημοσκόπηση, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, λήφθηκαν 1001 επιτυχημένες συνεντέυξεις ενώ η περίοδος που πραγματοποιήθηκε ήταν από 09/05/2019- 13/05/2019. 

Δείτε τους σχετικούς ΠΙΝΑΚΕΣ: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top