ΕΚΤΑΚΤΟ: Εντοπίστηκε ο Κύπριος ορειβάτης που αγνοείτο σε βουνό της Μαλαισίας

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εντοπίστηκε ο Κύπριος ορειβάτης που αγνοείτο σε βουνό της Μαλαισίας

20:45 (16/05) - Ευχάριστα τα νεότερα που έρχονται από τη Μαλαισία σε ό,τι αφορά τον Κύπριο ορειβάτη, η τύχη του οποίου αγνοείτο.

Όπως έγκυρα πληροφορήθηκε το ThemaOnline, ο συμπατριώτης μας εντοπίστηκε γύρω στις 18:00 (16/05) ώρα Κύπρου από τις Αρχές της Μαλαισίας και μάλιστα είναι καλά στην υγεία του.

Την πιο πάνω εξέλιξη μας επιβεβαίωσε και αρμόδιος λειτουργός του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το Υπουργείο είχε ενημερωθεί αρχικά για το γεγονός ότι αγνοείτο η τύχη του ορειβάτη από διπλωματικές πηγές και από την πρώτη στιγμή κλήθηκε να χειριστεί το θέμα το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο νεαρός Κύπριος ορειβάτης (αναφερόταν ως 20άρης από Μ.Μ.Ε. της Μαλαισίας) βρισκόταν στο όρος Santubong ύψους 810 μέτρων, όταν τελευταία φορά επικοινώνησε με δασονόμο της περιοχής.

Όπως ενημερωθήκαμε και μέσω διαδικτύου, οι τοπικές αρχές της χώρας κινητοποιήθηκαν, αφού 11 άτομα της πυροσβεστικής και της πολιτικής άμυνας άρχισαν έρευνες για εντοπισμό του.

Ο νεαρός Κύπριος, βρισκόταν μόνος του στο όρος Santubong, το οποίο αποτελεί επιλογή πολλών τουριστών και ντόπιων που ασχολούνται με την ορειβασία.

Φάνης Μακρίδης

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Άρχισε η Ολομέλεια της Πενταμερούς στη Γενεύη - «Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος»

Άρχισε η Ολομέλεια της Πενταμερούς στη Γενεύη - «Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος»

«Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης την Τρίτη εισερχόμενος στο κτίριο όπου θα πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στο Palais des Nations, τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, δηλώνοντας ότι είναι «έτοιμος».