ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ: Συσπειρώνεται το ΑΚΕΛ - «Μια ανάσα» από τον πρώτο ΔΗΣΥ - ΠΙΝΑΚΕΣ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ: Συσπειρώνεται  το ΑΚΕΛ - «Μια ανάσα» από τον πρώτο ΔΗΣΥ - ΠΙΝΑΚΕΣ

Η τελευταία και μεγάλη δημοσκόπηση του κρατικού καναλιού (ΡΙΚ) για τις Ευρωεκλογές παρουσιάστηκε επίσης την Παρασκευή (17/5).

Με παρουσιαστή τον Πανίκο Χατζηπαναγή και εκλογικό αναλυτή τον Γιάννη Μαυρή, παρουσιάστηκε η δημοσκόπηση ενόψει Ευρωεκλογών, στην παρουσία εκπροσώπων κομμάτων.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ της 2ας και 14ης Μαΐου 2019, με 1400 άτομα ηλικίας 18 ετών, που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, το 19% των ερωτηθέντων απάντησε ΔΗΣΥ (σε σχέση με 18,5% τον Απρίλιο), το 16,5% απάντησε ΑΚΕΛ (14% τον Απρίλιο), το 9% ΔΗΚΟ (χωρίς μεταβολή από τον Απρίλιο), το 5% ΕΔΕΚ (από 4% τον περασμένο μήνα), το 4,5% ΕΛΑΜ (από 4% τον Απρίλιο), το 3,5% Κίνημα Οικολόγων – Συμμαχία Πολιτών (από 3% τον Απρίλιο) και το 3% λοιπά κόμματα (από 2% τον προηγούμενο μήνα).   

Όπως διαπιστώνεται, το ΑΚΕΛ μείωσε το ποσοστό που το χώριζε από τον πρωτοπόρο ΔΗΣΥ σε 2,5% μονάδες, έναντι 4.5% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. 

Σημαντική είναι και η συσπείρωση των κομμάτων. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ΡΙΚ, αυτή ανέρχεται στο 72% για τον ΔΗΣΥ (από 73% τον Απρίλιο), 87% για το ΑΚΕΛ (από 72% τον Απρίλιο), στο 67% για το ΔΗΚΟ (από 66% τον προηγούμενο μήνα), στο 88% για την ΕΔΕΚ (από 72% τον Απρίλιο), στο 64% για το Κίνημα Οικολόγων – Συμμαχία Πολιτών (από 42% τον Απρίλιο) και στο 88% για το ΕΛΑΜ (από 83% τον Απρίλιο).

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ ξεκίνησε να σχεδιάζει τις επιθέσεις κατά του Ιράν τον Δεκέμβριο - Πότε ενημερώθηκε ο Τραμπ

LIVE: Το Ισραήλ ξεκίνησε να σχεδιάζει τις επιθέσεις κατά του Ιράν τον Δεκέμβριο - Πότε ενημερώθηκε ο Τραμπ

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE