ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΙΡΟΣ: Σε ισχύ η 'κίτρινη προειδοποίηση' - Στα ύψη η θερμοκρασία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΙΡΟΣ: Σε ισχύ η 'κίτρινη προειδοποίηση' - Στα ύψη η θερμοκρασία

Η θερµή αέρια µάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί παροδικά το Σαββατοκύριακο (25-26/5), ενώ η σκόνη που παρατηρείται αναµένεται να υποχωρήσει το Σάββατο.

Την Παρασκευή (24/5) θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές ή και µέσες νεφώσεις, ενώ το απόγευµα θα υπάρχουν και περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα δυτικά, το απόγευµα, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα νότια παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε 'Κίτρινη προειδοποίηση' που ισχύει μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής. Αφορά προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία. 

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά, στα δυτικά και τα προσήνεµα ορεινά, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη στα ανατολικά, λίγο ταραγµένη στα νότια, ενώ στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια θα καταστεί σταδιακά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο (25-26/5) και τη ∆ευτέρα (27/5)ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση το Σάββατο, περισσότερο αισθητή στο εσωτερικό και τα ορεινά, παραµένοντας ωστόσο πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους, στο εσωτερικό και τα ορεινά.

Την Κυριακή δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή, ενώ τη ∆ευτέρα αναµένεται άνοδος, µε τη θερµοκρασία να κυµαίνεται γενικά πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Εκκενώνεται το αεροδρόμιο Πάφου - Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ακρωτήρι

LIVE: Εκκενώνεται το αεροδρόμιο Πάφου - Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ακρωτήρι

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν που απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε αμερικανικούς στόχους της περιοχής Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE