Σενέρ Λεβέντ: Έκκληση προς τους Τ/κ να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές

Σενέρ Λεβέντ: Έκκληση προς τους Τ/κ να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές

Έκκληση στους Τ/κ να προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα χαρακτηρίζοντας την σημερινή ημέρα των Ευρωεκλογών ως ιστορική, απηύθυνε ο επικεφαλής του κινήματος «Γιασεμί», Σενέρ Λεβέντ.

Ο κ. Λεβέντ προσήλθε με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές, φίλους και υποστηρικτές του περπατώντας από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας στο ειδικό εκλογικό κέντρο στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως στη Λευκωσία, όπου και ψήφισε ενώ είχε πολύ σύντομη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη που εκείνη την ώρα επισκέπτονταν το εκλογικό κέντρο.
 
Σε δηλώσεις του προς τα τ/κ ΜΜΕ είπε ότι όσοι περισσότεροι Τουρκοκύπριοι συμμετάσχουν σήμερα στις Ευρωεκλογές, θα δείξουν και θα στηρίξουν την πολιτική τους βούληση, αλλά θα είναι και ένα βήμα προς τα εμπρός αφού οι Τ/κ, όπως και οι Ε/κ, είναι ευρωπαίοι πολίτες και αυτές είναι εκλογές της ΕΕ.
 
Ωστόσο, πρόσθεσε, ενώ η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ εδώ και 15 χρόνια, η βόρεια Κύπρος μένει εκτός Ευρώπης. «Δηλαδή, κατ’ εμένα, ο νότος Ευρώπη και ο βορράς Τουρκία». Έγινε, πρόσθεσε, υποψήφιος για να εφαρμοσθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο και στις δύο πλευρές της Κύπρου. «Εγώ μένω στο βορρά, αλλά είμαι κάτω από την βούληση της Τουρκίας. Η ΕΕ πρέπει πριν απ’ όλα να στηρίξει αυτά τα εδάφη της και γι΄ αυτό θα προσπαθήσουμε».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE