ΔΗ.ΠΑ: Η έκπληξη των Exit Polls -Θέση στο Εθνικό Συμβούλιο αν επιβεβαιωθούν

ΔΗ.ΠΑ: Η έκπληξη των Exit Polls -Θέση στο Εθνικό Συμβούλιο αν επιβεβαιωθούν

Η έκπληξη των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήταν η ΔΗ.ΠΑ μετά τη δημοσίευση των exit poll των τηλεοπτικών σταθμών.

Η Δημοκρατική Παράταξη, ένα κόμμα που μετρά ούτε μισό χρόνο ζωής, κατάφερε να ξεπεράσει παλαιότερα κόμματα και να επιτύχει, όπως όλα δείχνουν, τον στόχο της που δεν ήταν άλλος από την πολυπόθητη θέση στο Εθνικό Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως κύριος στόχος του κόμματος ήταν η ένταξή του στο Εθνικό Συμβούλιο για να έχει λόγο και ρόλο σε αυτό.

Σύμφωνα λοιπόν με τις δημοσκοπήσεις των τηλεοπτικών σταθμών, η Δημοκρατική Παράταξη, φέρεται να λαμβάνει ποσοστό της τάξης του 4%.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η δημοσκόπηση εξόδου του ΡΙΚ, η ΔΗΠΑ, καταλαμβάνει ποσοστό 3,5% με 5,5%, ενώ όπως αναφέρει η δημοσκόπηση εξόδου του Sigma, η ΔΗΠΑ λαμβάνει ποσοστό 3 – 4,5 %.

Όσον αφορά στη δημοσκόπηση του OMEGA, εκείνη δείχνει την Δημοκρατική Παράταξη να λαμβάνει ποσοστό 2,2 με 4,5% και η δημοσκόπηση εξόδου του Alpha Κύπρου, ποσοστό 2 – 4,5%.

Τέλος ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 δείχνει την ΔΗΠΑ να καταλαμβάνει ποσοστό 3 – 5%.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η Δημοκρατική Παράταξη, επιθυμεί να καταλάβει τουλάχιστον το 3,6% για να καταφέρει να μπει στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE