ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΝΤ1: Πρώτος στον ΔΗΣΥ ο Φουρλάς

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΝΤ1: Πρώτος στον ΔΗΣΥ ο Φουρλάς

Πρώτος σε ΔΗΣΥ ο Φουρλάς, σε ΑΚΕΛ ο Κιζίλγιουρέκ και στο ΔΗΚΟ ο Κώστας Μαυρίδης, ενώ η έκτη έδρα φαίνεται ότι θα «κλείσει» τελευταία στιγμή, σύμφωνα με τα exit polls του τηλεοπτικού καναλιού ΑΝΤ1.

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος που δημοσιοποίησε στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (26/5) ο ΑΝΤ1, μετά το κλείσιμο των καλπών, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κερδίζουν από δύο έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, μια το ΔΗΚΟ και με ελάχιστη διαφορά η ΕΔΕΚ φαίνεται να είναι το κόμμα που παίρνει την τελευταία έδρα, η οποία ωστόσο θα «παιχτεί» μέχρι τέλους.

ΔΗΣΥ:

Στην «μάχη» μεταξύ των υποψηφίων του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο ΑΝΤ1 εκτιμά ότι ο Λουκάς Φουρλάς βρίσκεται στην πρώτη θέση και να ακολουθεί στην δεύτερη ο Λευτέρης Χριστοφόρου. Τρίτος, ο Νίκος Τορναρίτης.

ΑΚΕΛ:

Ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο ανάμεσα στους υποψήφιους του ΑΚΕΛ, με τους Γιώργο Γεωργίου και Νεοκλή Συλικιώτη να μάχονται για την δεύτερη θέση.

ΔΗΚΟ:

Ο ΑΝΤ1 εκτιμά ότι στο Δημοκρατικό Κόμμα, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ο Κώστας Μαυρίδης, φαίνεται να εκλέγεται με διαφορά. Δεύτερη στις ψήφους η Ελένη Θεοχάρους.

ΕΔΕΚ – ΕΛΑΜ:

Στην εκτίμηση αποτελέσματος, ο ΑΝΤ1 δείχνει την ΕΔΕΚ ως τέταρτο κόμμα και το ΕΛΑΜ να ακολουθεί στην πέμπτη θέση. Ωστόσο, η διαφορά είναι ελάχιστη μεταξύ των δύο κομμάτων, έτσι μπορεί να υπάρξει ανατροπή και στον υποψήφιο που θα λάβει την έκτη έδρα.

Στην ΕΔΕΚ εκτιμάται ότι πρώτος στους ψήφους είναι ο Χρίστος Ιακώβου και δεύτερος ο Δημήτρης Παπαδάκης. Στο ΕΛΑΜ μπροστά είναι ο Γεάδης Γεάδη και ακολουθεί ο Μάριος Βασιλείου.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE