BUSINESS NEWS

Κίνα προς ΗΠΑ: Ο πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών θα είναι μια καταστροφή

Κίνα προς ΗΠΑ: Ο πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών θα είναι μια καταστροφή

Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Γουέι Φένγκε επέκρινε την Κυριακή 2/6 τις ΗΠΑ για τη στήριξή της στην Ταϊβάν και για τις ναυτικές επιχειρήσεις στη διαφιλονικούμενη Νότια Σινική Θάλασσα, σημειώνοντας ότι η σύγκρουση ή ο πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών θα είναι μια καταστροφή. Ο Φένγκε έδωσε με αυτό τον τρόπο συνέχεια στους υψηλούς τόνους μια μέρα μετά την ομιλία, σε επιθετικό ύφος, του επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου Πάτρικ Σάναχαν.

Μιλώντας στο φόρουμ του Διαλόγου του Σάνγκρι-Λα, ο Γουέι δήλωσε ότι η Κίνα «θα πολεμήσει μέχρι τέλους» αν κάποιος προσπαθήσει να χωρίσει την Κίνα από την Ταϊβάν που το Πεκίνο θεωρεί ιερό έδαφος, το οποίο και θα πάρει δια της βίας αν αυτό είναι αναγκαίο.

«Καμία απόπειρα διαχωρισμού της Κίνας δεν θα πετύχει. Οποιαδήποτε παρέμβαση στο ζήτημα της Ταϊβάν είναι καταδικασμένη να αποτύχει», τόνισε ο Κινέζος υπουργός Άμυνας, που μίλησε φορώντας τη στρατιωτική του στολή, ως στρατηγός του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Όπως είπε, η Κίνα δεν θα παραιτηθεί της χρήσης βίας στη διαδικασία της επανένωσης με την Ταϊβάν, χαρακτηρίζοντας «πολύ επικίνδυνη» μια ενδεχόμενη υποτίμηση της αποφασιστικότητας του Πεκίνου. «Θα αγωνιστούμε για τη διαδικασία της ειρηνικής επανένωσης με απόλυτη ειλικρίνεια και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δεν δίνουμε καμία υπόσχεση ότι θα παραιτηθούμε από τη χρήση βίας», διεμήνυσε ο Κινέζος υπουργός Άμυνας.

«Οποιαδήποτε υποτίμηση της αποφασιστικότητας και της βούλησης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», δήλωσε.

Στο λεκτικό μπραντεφέρ, ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Σάναχαν τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν θα «τηρούν πλέον παθητική στάση» αναφορικά με τη συμπεριφορά της Κίνας στην Ασία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιζητούν τη σύγκρουση, αλλά γνωρίζουμε ότι το να έχεις την ικανότητα να κερδίσεις έναν πόλεμο είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον αποφύγεις», σημείωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, καλώντας τους Ασιάτες συμμάχους των ΗΠΑ, να αυξήσουν τις δαπάνες τους στην ασφάλεια, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση των ΗΠΑ στην περιοχή.

Σε μια ξεκάθαρη αναφορά του προς τις ΗΠΑ, ο Γουέι σήμερα ανέφερε: «Κάποιες χώρες από έξω από την περιοχή έρχονται στην Νότια Σινική Θάλασσα να κάνουν επίδειξη δύναμης στο όνομα της ελευθερίας ναυσιπλοΐας».

Η Κίνα «θα πολεμήσει ως το τέλος» αν οι ΗΠΑ επιθυμούν πόλεμο σε εμπορικά θέματα, προειδοποιήσε ο Γουέι. Ωστόσο τόνισε ότι εάν η Ουάσινγκτον επιθυμεί συνομιλίες «θα κρατήσουμε την πόρτα ανοιχτή».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top