ΕΠ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Ξέσπασε φωτιά κοντά σε κρατικό δάσος- Τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο

ΕΠ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Ξέσπασε φωτιά κοντά σε κρατικό δάσος- Τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο

Το Τμήμα Δασών ανακοίνωσε ότι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Στρογκυλομούτταρου  κοντά στο κρατικό δάσος Αετομούττη στην κοινότητα Μαθιάτη, Επαρχία Λευκωσίας, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

 
Συγκεκριμένα το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 και ώρα 16:45 και χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 17:00 αφού έκαψε 1 δεκάριo ιδιωτικής γης με σπαρτά.
 
Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 11 άτομα του Τμήματος Δασών με 3 πυροσβεστικά οχήματα.
 
Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.