Η Κύπρια από τη Λεμεσό που κέρδισε τα πρώτα καλλιστεία στο νησί

Η Κύπρια από τη Λεμεσό που κέρδισε τα πρώτα καλλιστεία στο νησί

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη «της ωραίας των ωραίων» βρήκε τη θέση του στο νησί ήδη από το 1929, όταν πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα Καλλιστεία Ομορφιάς κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού στη Λεμεσό, όπου η «ντροπαλή και σεμνή διδασκάλισσα» Μάρθα Περδίου έλαβε τον τίτλο «Μις Λεμεσός».

Για εμάς σήμερα η λέξη «βασίλισσα» δεν συνδέεται με κάποιο πολιτικό γεγονός, παρ’ όλα αυτά την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα η χρήση της παρέπεμπε σε άλλες καταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με προσδοκίες αλλά και βαριά σκιά εντάσεων η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν - Στο επίκεντρο τα ΜΟΕ και οι κινήσεις Γκουτέρες

Με προσδοκίες αλλά και βαριά σκιά εντάσεων η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν - Στο επίκεντρο τα ΜΟΕ και οι κινήσεις Γκουτέρες

Με αναφορές σε πιθανές θετικές εξελίξεις και με την προσοχή στραμμένη τόσο στα ΜΟΕ όσο και στις διεργασίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, πραγματοποιείται σήμερα στις 16:30 η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE