Μια νέα σοβαρή μαρτυρία που αφορά την υπόθεση του εξαφανισμένου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη είδε χθες το φως της δημοσιότητας .
Ένας από τους Κρητικούς φίλους του Βαγγέλη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», διέψευσε τις καταγγελίες που θέλουν την παρέα των κρητικών να τραβούσαν με ιμάντα τον φοιτητή από το λαιμό.
Διαψεύδουν κατηγορηματικά τις φήμες περί συλλήψεων - Όχι άλλα παιχνίδια με τον πόνο της οικογένειας του Βαγγέλη
«Ήμασταν σαν αδέρφια... Κακώς έχει βγει η φήμη ότι τον κρεμούσαμε ανάποδα. Δεν ισχύουν αυτά που λένε για ομάδα σκληρών. Μαζί κοιμόμασταν, μαζί τρώγαμε... Πέρα από το καλαμπούρι άλλο πείραγμα δεν είχαμε κάνει στο παιδί. Είναι απάνθρωπα πράγματα αυτά που λένε ότι τον δέναμε... Οι φήμες που έχουν βγάλει ορισμένοι είναι λάθος. Πέρυσι ο Βαγγέλης δεν περνούσε καλά και ζήτησε να αλλάξει δωμάτιο στην εστία όχι γιατί δεχόταν βίαιες επιθέσεις αλλά γιατί τον ενοχλούσε η φασαρία που έκαναν οι συγκάτοικοι του με τις μουσικές και ένα μαντολίνο. Τον αναζητήσαμε, τον ψάξαμε σε όλα τα δωμάτια όταν χάθηκε αλλά δεν ήταν πουθενά» εξομολογήθηκε ο φοιτητής στην Αγγελική Νικούλη
«Δεν ισχύουν αυτά που λέγονται για τους Κρητικούς. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει συμβεί με τον Βαγγέλη» πρόσθεσε.
Ο ίδιος τόνισε στη δημοσιογράφο πως κατηγορούν άδικα τόσο αυτόν όσο και τους άλλους συμπατριώτες του.
"Ίσως είναι σε μοναστήρι"
Αλλά και ο φίλος του Βαγγέλη που κατηγορείται ότι τον τράβηξε με ιμάντα, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, έκανε λόγο για "φήμες", λέγοντας πως τον κατηγορούν άδικα για πράγματα που δεν έχει κάνει.
«Δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Θα μπορούσε να είναι σε μοναστήρι. Πέρυσι είχανε πάει σε ένα μοναστήρι και του άρεσε» είπε ο ίδιος.
Ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής ζητούσε βοήθεια.
Ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής γνώριζε τα ακραία περιστατικά που συνέβαιναν κι έψαχνε γεμάτος αγωνία τρόπους για να τα αντιμετωπίσει. Πριν από ένα χρόνο περίπου, τον Απρίλιο του 2014, επικοινώνησε με μία συμβουλευτική τηλεφωνική υπηρεσία υποστήριξης για γονείς και εφήβους. Ζήτησε τη συμβουλή ειδικών, γιατί όπως είπε στη Σχολή εργάζονταν ως επί το πλείστον γεωπόνοι και όχι κατηρτισμένοι εκπαιδευτικοί. Μια ομάδα τεσσάρων φοιτητών από την Κρήτη που είχαν μεγαλώσει στα βουνά και ήξεραν από όπλα, όπως είπε χαρακτηριστικά, φερόταν βίαια σε ένα φοιτητή. Οι σύμβουλοι τον προέτρεψαν να μιλήσει στους γονείς τους για ενημέρωση και να τους ξανακαλέσει. Εκείνος ένιωσε πως δεν κατάλαβαν πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση που αντιμετώπιζε και δεν ξανακάλεσε στην συγκεκριμένη υπηρεσία. Μετά στο σάλο που ξέσπασε με την εξαφάνιση του παιδιού, η υπεύθυνη της υπηρεσίας ενημέρωσε την Αστυνομία.
Τι λένε για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και την οικογένειά του οι συγχωριανοί;
Ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής είχε επιχειρήσει και πριν από μήνες να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους ιθύνοντες του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού. Με σχετική επιστολή του είχε προειδοποιήσει για πιθανές σοβαρές καταστάσεις μέσα στη Σχολή με νομικές προεκτάσεις. Είχε αναφερθεί στην έλλειψη προσωπικού αλλά και στο γεγονός ότι το οικοτροφείο φιλοξενούσε αγόρια και κορίτσια, ανήλικους και ενήλικους.. Ωστόσο κανείς δεν αντέδρασε οργανωμένα για να προλάβει τα χειρότερα που σήμερα οι ιθύνοντες της Σχολής επιχειρούν να καλύψουν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Μαθητής Δημοτικού στη Λευκωσία χτύπησε καθηγητές - Ενήμερη και η Υπουργός
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις