Η ιστορία των πρώτων σινεμά της Λευκωσίας – Συλλήψεις, κέρφιου και ασφυξία

Η ιστορία των πρώτων σινεμά της Λευκωσίας – Συλλήψεις, κέρφιου και ασφυξία

Με το τέλος της τουρκοκρατίας και τις απαρχές της αγγλοκρατίας, πολλοί τομείς στον κοινωνικό τομέα του νησιού άλλαξαν άρδην.

Ο πιο «φιλελεύθερος» χαρακτήρας (τις πρώτες δεκαετίες της κατάκτησης) των Βρετανών, επέτρεψε την κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη. Επιτράπηκε η κυκλοφορία εφημερίδων, η οργάνωση της εκπαίδευσης και η ανάπτυξη του εμπορίου.

Ένας από τους τομείς που γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη ήταν και αυτός της ψυχαγωγίας.

Βέβαια, μέχρι την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα, η διασκέδαση των Κυπρίων περιστρεφόταν γύρω από αθλητικές δραστηριότητες, εθνικές εορτές και θέατρο. Αργότερα, επεκτάθηκε.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πρόσκληση σε Ερντογάν και Φιντάν για Άτυπο Συμβούλιο ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πρόσκληση σε Ερντογάν και Φιντάν για Άτυπο Συμβούλιο ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Η ΕΕ βασίζεται στην Κυπριακή Προεδρία, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο και τη συμμετοχή τους στη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE