Συνταξιοδοτείται η Φρίντα, το λαμπραντόρ διασώστης

Συνταξιοδοτείται η Φρίντα, το λαμπραντόρ διασώστης

Μια σκυλίτσα διασώστης, η οποία απέκτησε διεθνή φήμη για τις ηρωικές της πράξεις μετά τον σεισμό στο Μεξικό το 2017, "συνταξιοδοτήθηκε" έπειτα από εννέα χρόνια υπηρεσίας.

Το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού, όπου υπηρετούσε η Φρίντα, πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα, τελετή για να τιμήσει το λαμπραντόρ.
Η Φρίντα έχει συμμετάσχει σε 53 επιχειρήσεις διάσωσης στο Μεξικό, την Αϊτή, την Γουατεμάλα και τον Ισημερινό.

Το Ναυτικό πιστώνει στην Φρίντα την διάσωση 12 ανθρώπων και τον εντοπισμό περισσοτέρων από 40 πτωμάτων.

"Το γαύγισμά της πάντα μας έδινε ελπίδα και σε στιγμές πόνου και αβεβαιότητας μας ανακούφιζε", δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Εντουάρντο Ρεντόντο.
Φωτογραφίες της Φρίντα που φοράει μια προστατευτική μάσκα στα μάτια και αναζητεί τυχόν επιζώντες στα συντρίμμια ενός σχολείου στην Πόλη του Μεξικού είχαν δημοσιευτεί σε όλον τον κόσμο και έγιναν σύμβολο της ελπίδας για το Μεξικό μετά τον σεισμό από τον οποίον σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Λονδίνο, σηματοδοτώντας την έναρξη της εμβληματικής εκστρατείας για επαναπατρισμού ταλέντου στην Κύπρο, «Minds in Cyprus», με την πρώτη μεγάλη εκδήλωση να πραγματοποιείται αύριο, 21 Μαΐου, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

BEST OF TOTHEMAONLINE