Συνταξιοδοτείται η Φρίντα, το λαμπραντόρ διασώστης

Συνταξιοδοτείται η Φρίντα, το λαμπραντόρ διασώστης

Μια σκυλίτσα διασώστης, η οποία απέκτησε διεθνή φήμη για τις ηρωικές της πράξεις μετά τον σεισμό στο Μεξικό το 2017, "συνταξιοδοτήθηκε" έπειτα από εννέα χρόνια υπηρεσίας.

Το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού, όπου υπηρετούσε η Φρίντα, πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα, τελετή για να τιμήσει το λαμπραντόρ.
Η Φρίντα έχει συμμετάσχει σε 53 επιχειρήσεις διάσωσης στο Μεξικό, την Αϊτή, την Γουατεμάλα και τον Ισημερινό.

Το Ναυτικό πιστώνει στην Φρίντα την διάσωση 12 ανθρώπων και τον εντοπισμό περισσοτέρων από 40 πτωμάτων.

"Το γαύγισμά της πάντα μας έδινε ελπίδα και σε στιγμές πόνου και αβεβαιότητας μας ανακούφιζε", δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Εντουάρντο Ρεντόντο.
Φωτογραφίες της Φρίντα που φοράει μια προστατευτική μάσκα στα μάτια και αναζητεί τυχόν επιζώντες στα συντρίμμια ενός σχολείου στην Πόλη του Μεξικού είχαν δημοσιευτεί σε όλον τον κόσμο και έγιναν σύμβολο της ελπίδας για το Μεξικό μετά τον σεισμό από τον οποίον σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

Σήμερα έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία των προηγούμενων ετών, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά την παρουσίαση την Παρασκευή του προϋπολογισμού του Υπουργείου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως βρισκόμαστε υπό υπαρξιακή απειλή και από την Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει καθημερινή προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE