Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν να είναι προσεκτικό με τις απειλές

Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν να είναι προσεκτικό με τις απειλές

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Πέμπτη το Ιράν "να είναι προσεκτικό με τις απειλές" που εκτοξεύει.

Έπειτα από την ανακοίνωση του προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας Χασάν Ροχανί ότι η χώρα του θα αυξήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου μετά την 7η Ιουλίου στα επίπεδα που χρειάζεται πέραν του ορίου που ορίζει η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
 
"Το Ιράν εξέδωσε μια νέα προειδοποίηση. Ο Ροχανί δήλωσε ότι θα εμπλουτίσουν ουράνιο σε `όποια ποσότητα θέλουμε` αν δεν υπάρξει καμία καινούργια πυρηνική συμφωνία", είπε ο Τραμπ με tweet του.

"Να προσέχεις με τις απειλές, Ιράν. Μπορεί να γυρίσουν εναντίον σου, να σε δαγκώσουν, όπως κανείς δεν σε έχει δαγκώσει στο παρελθόν!", απείλησε με την μεριά του ο Αμερικανός πρόεδρος. Νωρίτερα σήμερα, ο Ροχανί ανέφερε ότι: "στις 7 Ιουλίου, ο βαθμός εμπλουτισμού δεν θα ανέρχεται πλέον στο 3,67%", που είναι το όριο που καθορίστηκε από την συμφωνία αυτή που συνήφθη. "Θα βάλουμε στην άκρη την δέσμευση αυτή. Για όσο θέλουμε, στο βαθμό που κρίνεται απαραίτητο, όσο το επιβάλλουν οι ανάγκες μας, θα το ανεβάσουμε πάνω από το 3,67%", διευκρίνισε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα παρέμβαση Χαμενεΐ: «Τιμωρούμε το Ισραήλ αυτή τη στιγμή» - Δεκάδες χτυπήματα του ισραηλινού στρατού στην Τεχεράνη

LIVE: Νέα παρέμβαση Χαμενεΐ: «Τιμωρούμε το Ισραήλ αυτή τη στιγμή» - Δεκάδες χτυπήματα του ισραηλινού στρατού στην Τεχεράνη

Επιθέσεις συνεχίζουν να ανταλλάσσουν Ισραήλ και Ιράν, με τη σύγκρουση να διανύει εσχάτως την όγδοη ημέρα της. Όλες οι εξελίξεις. 

BEST OF TOTHEMAONLINE