Το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών(ΚΑ) και η δημιουργία ακόμα 1000 ανέργων δημιούργησε ένα κόστος στο κράτος πέραν των 300 εκατομμυρίων, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ), η οποία καλεί εκ νέου σε παραίτηση τους Υπουργούς Οικονομικών και Συγκοινωνιών.
“Δεν μας εκπλήττουν τα γεγονότα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες. Εμείς τα ζήσαμε σε όλο τους το μεγαλείο πριν αποφασίσουν να κλείσουν τις Κυπριακές Αερογραμμές”, αναφέρει η Συντεχνία στην ανακοίνωσή της και προσθέτει: “Αυτοί οι οποίοι διορίζονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να διαφυλάσσουν τους θεσμούς και τους νόμους σε αυτό τον τόπο είναι αυτοί οι ίδιοι που παραβιάζουν τα πάντα για τα προσωπικά συμφέροντα και τα συμφέροντα αυτών που τους διορίζουν σε διάφορες σημαντικές θέσεις. Το προμελετημένο έγκλημα κλεισίματος των Κυπριακών Αερογραμμών είναι ένα παράδειγμα”.
Ενώ, συνεχίζει, “το 80% των πολιτών ήθελαν τις Κυπριακές Αερογραμμές να παραμείνουν ως ο εθνικός αερομεταφορέας αυτού του δύσμοιρου τόπου, οι δύο υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών προχωρούσαν στα σχέδια τους με την ανοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Είχαμε επισημάνει ότι και οι δύο ήσαν επικίνδυνοι για το κράτος και θα έπρεπε να παραιτηθούν και επιμένουμε να το λέμε και σήμερα. Δυστυχώς τα πρόσφατα γεγονότα επιβεβαιώνουν τη θέση μας αυτή”.
Αναφέρει, επίσης, ότι “η διαχείριση της οικονομίας είναι ένα μπάχαλο και πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών και η δημιουργία ακόμα 1000 ανέργων δημιούργησε ένα κόστος στο κράτος πέραν των 300 εκατομμυρίων. Τα σπασμένα θα τα πληρώσουν και πάλι οι συμπολίτες μας αλλά διερωτόμαστε ποιος θα μπορεί να πληρώνει από τώρα και στο εξής”.
Οι πολιτικοί, αναφέρει η Συντεχνία των Πιλότων, “μιλούν για την ανάγκη διαφύλαξης των θεσμών αλλά πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι όταν είσαι ηγέτης πρέπει να δίνεις το σωστό παράδειγμα ακολουθώντας τους θεσμούς και τους νόμους πριν να απευθύνεσαι στους πολίτες”.
“Ποιους θεσμούς ακολουθούσαν άραγε οι Υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών, η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων, ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών και άλλοι αξιωματούχοι του κράτους όταν όλοι απέκρυπταν από τη Βουλή ότι το δικηγορικό γραφείο Ν. Αναστασιάδης και Συνεταίροι εκπροσωπούσε την Εταιρεία Ryan Air;
Ποιους θεσμούς ακολουθούσαν οι δικηγόροι του ιδίου γραφείου όταν παρουσιάστηκαν με άλλα ονόματα λέγοντας ότι εργάζονταν σε άλλο δικηγορικό γραφείο;”, διερωτάται η ΠΑΣΥΠΙ και αναφέρει ότι “οι δε δικηγόροι του άλλου γραφείου, στο οποίο είπαν ότι εργάζονται, σιωπούσαν στην παρουσία εκπροσώπων της Aegean και της Ryan Air”.
Διερωτάται επίσης “ποιους θεσμούς ακολουθούσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών όταν «ξέχασε» να αφαιρέσει το όνομα του από τα αρχεία του Εφόρου Εταιρειών ως διευθυντής εταιρειών της Τράπεζας Πειραιώς; Βάσει ποιου θεσμού βρέθηκαν 86,000 ευρώ στον προσωπικό λογαριασμό του εν λόγω Υπουργού ένα μήνα μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων;”
Η ΠΑΣΥΠΙ, αναφέρει η ανακοίνωση, “ζητούσε απεγνωσμένα έρευνα για τις Κυπριακές Αερογραμμές από την Επιτροπή Θεσμών, την Επιτροπή Ελέγχου και την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής από το 2013 χωρίς όμως ανταπόκριση. Όταν δε ο τότε πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών κύριος Αντωνίου έλεγε δημοσίως ότι υπήρχε σοβαρή πιθανότητα διασπάθισης χρημάτων στην εταιρεία, ζητούσαμε τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας από τον Γενικό Εισαγγελέα. Τίποτα δεν έγινε και το αποτέλεσμα ήταν να πάρουν απόφαση μέσα σε 15 λεπτά να κλείσουν τον Εθνικό αερομεταφορέα”, καταλήγει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Απόφαση-Σοκ από το Ηνωμένο Βασίλειο: Με ηλεκτρονική Visa η είσοδος στη χώρα
• Τέσσερα πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να αναζητήσεις στην Google - Ο λόγος
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις