ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Αναγκασμένος να αναπέμψει τους νόμους που αναστέλλουν τις εκποιήσεις

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Αναγκασμένος να αναπέμψει τους νόμους που αναστέλλουν τις εκποιήσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αναγκασμένος να αναπέμψει τους νόμους που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων για αναστολή των εκποιήσεων, ανέφεραν την Πέμπτη (18/7) κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα λέχθηκε ότι ο Πρόεδρος βασίζεται σε επισήμανση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία έχει κοινοποιηθεί στους πολιτικούς αρχηγούς.
 
Η ίδια πηγή ανέφερε πως «είναι κάπως παράδοξο», προτού εφαρμοστεί το σχέδιο Εστία, «να αλλάξουμε τη νομοθεσία για να προστατεύσουμε ή να υπερπροστατεύσουμε».
 
Πρόσθεσε ότι η παράκληση του Προέδρου στην πρόσφατη Σύνοδο των πολιτικών αρχηγών ήταν να ανασταλούν οι όποιες αλλαγές στη νομοθεσία.
 
«Στην πραγματικότητα πλην ελαχίστων, δεν έχουν γίνει εκποιήσεις κατοικιών», επεσήμανε η ίδια πηγή, συμπληρώνοντας πως η ΚΕΔΙΠΕΣ πρωτοβουλιακά παρενέβη λέγοντας ότι δεν θα προχωρήσει με εκποιήσεις μέχρι να λειτουργήσει το σύστημα.
 
Επισημάνθηκε περαιτέρω ότι σε κάποιες περιπτώσεις που πιθανόν να υπάρχουν δυσλειτουργίες, περιπτωσιολογικά προβλήματα επεμβαίνει και ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος.
 
«Επομένως ο Πρόεδρος θα είναι αναγκασμένος να αναπέμψει το νόμο προσκαλώντας τις πολιτικές δυνάμεις να αναστείλουν τις όποιες αποφάσεις», αναφέρθηκε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό – Σειρά από επαφές και συναντήσεις θα έχει ο ΠτΔ

VIDEO: Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό – Σειρά από επαφές και συναντήσεις θα έχει ο ΠτΔ

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η επόμενη εβδομάδα όσον αφορά το Κυπριακό, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να έχει γεμάτη ατζέντα επαφών.

BEST OF TOTHEMAONLINE