ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβαθμίζεται η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με Νηογνώμονες

Αναβαθμίζεται η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με Νηογνώμονες

Συνολικά 12 αναγνωρισμένοι οργανισμοί - νηογνώμονες, υπέγραψαν την Τρίτη (23/7) νέα συμφωνία με την  Κυπριακή Δημοκρατία, σε σχέση με την προσφορά υπηρεσιών επιθεώρησης και πιστοποίησης των κυπριακών πλοίων.

Η τελετή υπογραφής της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, στην παρουσία της Υφυπουργού Ναυτιλίας, Νατάσας Πηλείδου, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε πως "αυτοί οι οργανισμοί, οι νηογνώμονες, παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στις επιθεωρήσεις που γίνονται στα πλοία του στόλου μας και στη διασφάλιση της ποιότητας της κυπριακής σημαίας".
 
"Αυτή η συμφωνία είναι πολύ σημαντική γιατί ανανεώνει τη σχέση μας, λαμβάνει υπόψη κάποια νέα δεδομένα, όπως τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά τα οποία εκδίδουν αυτοί οι οργανισμοί, καθώς επίσης και τις δικές μας ηλεκτρονικές διαδικασίες που έχουν μπει σε εφαρμογή μέσα στους τελευταίους μήνες, μετά την αναβάθμιση της ιστοσελίδας μας", συμπλήρωσε.
 
Εξέφρασε επίσης τη χαρά της για την παρουσία αρκετών εκπροσώπων των διεθνώς αναγνωρισμένων οργανισμών λέγοντας πως "μας τιμά ιδιαίτερα η σημασία που αποδίδουν και στη συμφωνία και στη συνεργασία με την κυπριακή σημαία".
 
Όπως εξάλλου αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση Τύπου, η υπογραφή της νέας συμφωνίας,  η οποία αντικαθιστά προγενέστερη συμφωνία του 2005, κατέστη απαραίτητη λόγω εξελίξεων στη ναυτιλιακή νομοθεσία, αλλά και λόγω της ανάγκης ενσωμάτωσης πιο ευέλικτων και τεχνολογικά προηγμένων διαδικασιών συνεργασίας, με τη χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών και πιστοποιητικών.
 
"Η Συμφωνία  διέπει τη συνεργασία μεταξύ του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και των   Αναγνωρισμένων Οργανισμών (Νηογνωμόνων) και διασφαλίζει την παροχή αποτελεσματικών και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στα Κυπριακά πλοία, οι οποίες συνάδουν με τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος", προστίθεται.
 
Σημειώνεται ότι, πέραν των δέκα οργανισμών που συμμετείχαν στην προγενέστερη συμφωνία, στη νέα συμφωνία περιλαμβάνονται, για πρώτη φορά, οι νηογνώμονες από την Κροατία και την Ινδία.
 
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους εξής δώδεκα εξειδικευμένους και διεθνούς εμβέλειας Οργανισμούς οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση:

-American Bureau of Shipping (ABS)
-Bureau Veritas SA — (BV)
-China Classification Society (CCS)
-Croatian Register of Shipping (CRS)
-DNV GL AS
-KR (Korean Register)
-Indian Register of Shipping (IRCLASS)
-Lloyd`s Register Group LTD (LR)
-Nippon Kaiji Kyokai General Incorporated Foundation (ClassNK)
-Polish Register of Shipping (PRS)
-RINA Services S.p.A.
-Russian Maritime Register of Shipping (RS)
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top