Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην ΑΟΖ της Κύπρου

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην ΑΟΖ της Κύπρου

ι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παρακολουθούν στενά την κατάσταση στη θαλάσσια ζώνη της Κύπρου και αντιτίθενται σε οποιαδήποτε ένταση στην περιοχή,  δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για τους Ενεργειακούς Πόρους, Φράνσις Φάνον, μιλώντας σε συνάντηση του αμερικανο-αιγυπτιακού εμπορικού επιμελητηρίου στο Κάιρο, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 2ης Υπουργικής Συνάντησης των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο.

Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό Τύπο που φιλοξενεί τις δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών της ΗΠΑ, ο κ. Φάνον ζήτησε από τις χώρες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου να συμμετάσχουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για να διασφαλίσουν ότι το φυσικό αέριο θα καταστεί μέσο συνεργασίας και συντονισμού και όχι μέσο σύγκρουσης και αστάθειας.

Σύμφωνα με τον ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο, «το Φόρουμ των χωρών της ΝΑ Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο αντιπροσωπεύει μια τεράστια ευκαιρία συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής, ιδίως μετά που η ηγεσία της Αιγύπτου κατάφερε να ενώσει το Ισραήλ με τους Παλαιστινίους, καθώς και με τα άλλα μέλη του φόρουμ: την Ιορδανία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία».

Τα ρεπορτάζ των αιγυπτιακών εφημερίδων επισημαίνουν ότι κ. Φάνον τόνισε ότι ο ρόλος των ΗΠΑ στο Φόρουμ είναι παρατηρητής και μόνο, προσθέτοντας ότι η χώρα του βοηθά στο να ενώσει το όραμα των διαφόρων μελών του φόρουμ σε θέματα ενέργειας προκειμένου να προσφέρει μια ευκαιρία για πρόοδο και αναγνώριση της σημασίας της ενέργειας για την ανάπτυξη και την πολιτική σταθερότητα των χωρών, και καταλήγοντας ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα κίνητρα στις χώρες του φόρουμ για να συνεργαστούν μεταξύ τους, γεγονός που χαρακτήρισε υπέροχο.

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE