ΑΡΧΗΓΕΙΟ: Πάνε να συναντήσουν τον Μητροπολίτη Μόρφου οι ανακριτές

ΑΡΧΗΓΕΙΟ: Πάνε να συναντήσουν τον Μητροπολίτη Μόρφου οι ανακριτές

Μετά από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, Κύπρου Μιχαηλίδη στο ΤΑΕ Αρχηγείου, ξεκίνησαν ήδη οι ενέργειες για άμεση διερεύνηση ενδεχόμενου ποινικού αδικήματος από τον Μητροπολίτη Μόρφου, με τις πρόσφατες δηλώσεις του περί ομοφυλοφιλίας.

Της Γεωργίας Παππούτα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, ο Μητροπολίτης Μόρφου δεν θα μεταβεί ο ίδιος στο Αρχηγείο για να προβεί σε κατάθεση, αλλά οι ανακριτές θα σπεύσουν στον Μητροπολίτη εντός των επόμενων ημερών.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση στην Κύπρο, όπου ιεράρχης έρχεται αντιμέτωπος με ποινική έρευνα.

Η διερεύνηση που καλούνται οι ανακριτές να διεκπεραιώσουν, αφορά το ενδεχόμενο οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος με τις πρόσφατες δηλώσεις του πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου, την οποία διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης.

Στην έρευνα θα ληφθούν καταθέσεις, θα μελετηθεί το οπτικό υλικό με την εν λόγω ομιλία του Μητροπολίτη και στην συνέχεια θα δοθεί το πόρισμα στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του θα αξιολογήσει κατά πόσο υπάρχει το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης.

Εντωμεταξύ, υπενθυμίζουμε ότι από πλευράς μελών της Ιεράς Συνόδου υπήρξαν λετικές αντιδράσεις με αιχμηρές δηλώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μητροπολίτης Κυρηνείας 'εξαπέλυσε τα πυρά του' στον Μητροπολίτη Μόρφου, αναφέροντας: "Ο κληρικός δεν πρέπει να ανακατεύεται μέσα στις κρεβατοκάμαρες των ζευγαριών". Δεν άργησε να έρθει η απάντηση - υπεράσπιση από τον Αρχιμανδρίτη Φώτιο, χαρακτηρίζοντας αυτά τα σχόλια αφοριστικά. 

Πιο κάτω παραθέτουμε την ομιλία του Μητροπολίτη Μόρφου (εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ):

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΑΤΑ: Κρίσιμα ραντεβού συντεχνιών και εργοδοτών με Παναγιώτου και Κεραυνό – Πότε «κλείδωσαν»

ΑΤΑ: Κρίσιμα ραντεβού συντεχνιών και εργοδοτών με Παναγιώτου και Κεραυνό – Πότε «κλείδωσαν»

Τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου, θα πλαισιώνει εκτός απροόπτου ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός στις χωριστές συναντήσεις που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με εργοδοτικές οργανώσεις και συντεχνίες.

BEST OF TOTHEMAONLINE