Όταν στην Κύπρο έκαναν γυμνοί γιόγκα το 1974 – Η ταινία και το Όσκαρ

Όταν στην Κύπρο έκαναν γυμνοί γιόγκα το 1974 – Η ταινία και το Όσκαρ

Ψυχεδελικά εφέ, γυμνό σε παραλίες και δάση της Κύπρου και ασκήσεις σε στούντιο, συντελούν μια τολμηρή εικόνα στην Κύπρο της δεκαετίας του ΄70, όπου η ανατολίτικη τέχνη της γιόγκα γινόταν με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ΄ότι την έχουμε γνωρίσει στις μέρες μας.

Με φόντο την Κύπρο, ένα τολμηρό για την εποχή ντοκιμαντέρ με θέμα τη γιόγκα και τις βουδιστικές πρακτικές, θα έκανε την έμφάνισή του το 1974. Σκηνοθέτης του ήταν ο Πολ Κόρσντεν, ενώ μία εκ των πρωταγωνιστριών ήταν η Ελίζαμπεθ Τέιλορ – Μεντ.

Στην αφήγηση του φιλμ ήταν ο τραγουδιστής των Μπλουζ, Αλέξις Κόρνερ.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκίνηση στο Προεδρικό: Το μετάλλιο, η μεγάλη ευχή και η αναφορά στο Κυπριακό

Συγκίνηση στο Προεδρικό: Το μετάλλιο, η μεγάλη ευχή και η αναφορά στο Κυπριακό

Την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς τον απόδημο Δαμιανό Κωνσταντίνου για την πολυετή και πολυσχιδή προσφορά του στην οικονομία, τη ναυτιλία, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απονέμοντάς του το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE