Απόλυτα αποφασισμένος ο Πρόεδρος για την συνάντηση με Ακιντζί – «Από την Τουρκία εξαρτάται η λύση»

Απόλυτα αποφασισμένος ο Πρόεδρος για την συνάντηση με Ακιντζί – «Από την Τουρκία εξαρτάται η λύση»

Απόλυτα αποφασισμένος και με καλή θέληση μεταβαίνει στην συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Αυτό διαμήνυσε σε δηλώσεις του κατά την αναχώρησή του από το Προεδρικό το πρωί της Παρασκευής (9/8) με σκοπό να μεταβεί στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στην προστατευμένη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας, ενώ σημείωσε ότι ο Ακιντζί θα πρέπει να συνειδητοποιήσει το σημαντικότερο των στοιχείων του αλληλοσεβασμού.

Να εργαστούμε κατά τρόπο που η λύση να γίνεται αποδεκτή και από τον διεθνή παράγοντα ανάφερε επίσης ο Πρόεδρος.

«Πρέπει να απαντήσουμε στις ανησυχίες των Τ/κ χωρίς να παραγνωρίζουμε αυτές των Ε/κ» σημείωσε ακόμη.

Επίσης, αναφέρθηκε στην Τουρκία, λέγοντας ότι από αυτή εξαρτάται η λύση και ότι θα πρέπει να δείξει καλή βούληση, αφήνοντας ουσιαστικά στην άκρη τις προκλητικές ενέργειες.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, του Ε/κ διαπραγματευτή Μενέλαου Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, Ειδικού Αντιπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.