ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Σε δύο μέτωπα δίνονται οι μεγάλες 'μάχες'

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Σε δύο μέτωπα δίνονται οι μεγάλες 'μάχες'

Στις περιοχές Πλατάνα και Κοκάλα δίνεται από το πρωί της Τετάρτης 14/8 η μεγάλη «μάχη» των πυροσβεστών στην κεντρική Εύβοια που φλέγεται από τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης 13/8.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν την δική τους μάχη από το έδαφος και τον αέρα για να περιορίσουν τα περιφερειακά μέτωπα που απειλούν να επεκταθούν.

Ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με το Protothema.gr υπάρχει στην περιοχή προς το χωριό Σταυρός κοντά στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ όπου εκεί η φωτιά καίει ένα συμπαγές δάσος με κατεύθυνση προς το χωριό από το οποίο απέχει περίπου στα 2 χιλ.

Το συγκεκριμένο χωριό έχει εκκενωθεί από την Τρίτη 13/8 προληπτικά ωστόσο όμως υπάρχουν χαράδρες ενδιάμεσα όπου τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να πλησιάσουν με συνέπεια το μέτωπο της φωτιά να συνεχίζει την καταστροφική του πορεία.

Παράλληλα οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν τις ρίψεις των πιλότων των πυροσβεστικών αεροπλάνων και των ελικοπτέρων που με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ αριστίνδην ο Ανδρέας Αποστόλου – Εντός Οκτωβρίου η ανακοίνωση- Τι συμφωνήθηκε με Νικόλα

Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ αριστίνδην ο Ανδρέας Αποστόλου – Εντός Οκτωβρίου η ανακοίνωση- Τι συμφωνήθηκε με Νικόλα

Το Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται να ολοκληρώνει το ψηφοδέλτιό του στη Λάρνακα, με την συμπερίληψη του Ανδρέα Αποστόλου-πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ-ως αριστίνδην. Η επίσημη ανακοίνωση, αναμένεται εντός Οκτωβρίου. Η επιλογή του, εντάσσεται στη διαδικασία ανασύνθεσης του ψηφοδελτίου, την ώρα που το ΔΗΚΟ επιχειρεί να βρει νέα ισορροπία μετά τις αποχωρήσεις και τις εσωτερικές διαφοροποιήσεις που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες.