ΠΥΡΚΑΓΙΑ-ΛΕΜΕΣΟΣ: Ελεύθερος ο 49χρονος συλληφθέντας

ΠΥΡΚΑΓΙΑ-ΛΕΜΕΣΟΣ: Ελεύθερος ο 49χρονος συλληφθέντας

Ελεύθερος αφέθηκε ο 49χρονος που συνελήφθη για την πυρκαγιά στην Πάχνα – Κισσούσα.

Ελεύθερος αφέθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 16/08 ο 49χρονος, που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για πρόκληση της τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιάς,  μεταξύ των χωριών Πάχνας – Κισσούσας – Βουνί, την περασμένη  Δευτέρα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον του  49χρονου, ο οποίος τελούσε υπό τετραήμερη κράτηση, δεν προέκυψε ικανοποιητική μαρτυρία ότι ενέχεται στην υπόθεση, έτσι με οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας, αφέθηκε το απόγευμα ελεύθερος.  Η Αστυνομία  όμως συνεχίζει τις έρευνες  και τη λήψη καταθέσεων.

Η πυρκαγιά κατέκαψε έκταση 2,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Κάηκαν οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια και άγρια βλάστηση.

Αρκετά υποστατικά έχουν υποστεί ζημιές, ενώ άλλα, εγκαταλελειμμένα, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Παράλληλα, ζημιές υπέστησαν πάσσαλοι και καλώδια της ΑΗΚ.

Η καταγραφή των ζημιών, γίνεται από κλιμάκια  από το Τμήμα Γεωργίας και την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Σε μια χρονική συγκυρία που η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζεται από γεωπολιτικές εντάσεις, ενεργειακή αβεβαιότητα και την πίεση του μεταναστευτικού, η Κύπρος καλείται να αναλάβει το 2026 τα ηνία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. H Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Λευκωσία, λειτουργεί ως μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική πρόβα, πριν από την ανάληψη των ευθυνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE