ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Πυρκαγιές μαίνονται σε Σάμο και Κύθηρα - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

ΕΛΛΑΔΑ: Πυρκαγιές μαίνονται σε Σάμο και Κύθηρα - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σάμο όπου από το απόγευμα του Σαββάτου 24/8 μαίνεται πυρκαγιά στην περιοχή Μεσόκαμπος.


Οι Αρχές δίνουν μάχη σε δύο μέτωπα ενώ το βράδυ του Σαββάτου έγιναν προληπτικές εκκενώσεις τεσσάρων ξενοδοχείων που φιλοξενούσαν περίπου 200 τουρίστες ενώ απομακρύνθηκαν από καταλύματα και ηλικιωμένοι με παιδιά.  Οι εκκενώσεις αυτές σύμφωνα με την Πυροσβεστική πραγματοποιήθηκαν για καθαρά προληπτικούς λόγους και για να μην αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα από τους πυκνούς καπνούς οι επισκέπτες του νησιού και οι ηλικιωμένοι κάτοικοι.

Στο νησί επιχειρούν περισσότεροι από 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130. Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένονται νέες ρίψεις νερού από αέρος, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και στα Κύθηρα σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιόπολης. Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 15 πυροσβέστες και αν κριθεί αναγκαίο θα ζητηθεί βοήθεια και από εναέρια μέσα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top