ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ-ΣΥΣΚΕΨΗ: Τα μέτρα της Αστυνομίας για μείωση των θανατηφόρων

ΑΡΧΗΓΕΙΟ-ΣΥΣΚΕΨΗ: Τα μέτρα της Αστυνομίας για μείωση των θανατηφόρων

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις κρούει η Αστυνομία Κύπρου.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του με το πέρας της ευρείας σύσκεψης στο Αρχηγείο της Αστυνομίας τη Δευτέρα 26/08 ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως ο Αρχηγός και η ηγεσία της Δύναμης, είναι φανερά προβληματισμένη.

Στη σύσκεψη με την ηγεσία, όπως επίσης και με Διευθυντές και Υπεύθυνους Τμημάτων Τροχαίας, έγινε ανασκόπηση των μέτρων που εφαρμόζονται για την πρόληψη και μείωση θανατηφόρων τροχαίων.

Όπως ανέφερε ο κύριος Ανδρέου, παρά τις προσπάθειες, τον συντονισμό, τον προγραμματισμό και την πρόβλεψη των αυξημένων θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, δεν έγινε κατορθωτή η πρόληψη των δυστυχημάτων.

Έτσι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αποφάσισαν μέτρα για αυστηρότερη επιτήρηση του οδικού δικτύου ενώ παράλληλα ζήτησαν τη συμβολή της κυβέρνησης, της Βουλής και της κοινωνίας για μείωση των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ανέφερε αποφασίστηκε όπως τεθεί σε άμεση εφαρμογή το σύστημα φωτοεπισήμανσης, να αυξηθούν οι ποινές ως αναγκαίο και αποτρεπτικό μέτρο, να γίνει πιο έντονη η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους του νησιού και να υπάρχει μέγιστη αυστηρότητα στις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ενώ παράλληλα αναμένεται να δοθούν οδηγίες για χαρτογράφηση και εντοπισμό προβληματικών σημείων στο οδικό δίκτυο.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top