ΕΛΛΑΔΑ: Αίρονται έπειτα από πέντε χρόνια τα capital controls

ΕΛΛΑΔΑ: Αίρονται έπειτα από πέντε χρόνια τα capital controls

Αίρονται από την 1η Σεπτεμβρίου οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα, που είχαν επιβληθεί τον Ιούνιο του 2015.

 
Όλα τα κόμματα στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, πλην του ΚΚΕ, που δήλωσε «παρών» υπερψήφισαν την τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για την άρση από 1ης Σεπτεμβρίου των capital controls.
 
Η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που αφορά την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
 
Μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως η άρση των capital controls έγινε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας.
 
"Σήμερα", ανέφερε στην παρέμβασή του, "σε συνεργασία με τη Τράπεζα της Ελλάδας αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων".

Συνεχίζοντας, επιτέθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας: "Το πρώτο εξάμηνο του 2015 προκάλεσε τη φυγή δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ με αποκορύφωμα τον Ιούνιο το κλείσιμο των τραπεζών και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και στην ανάληψη μετρητών. Οι εκλογές αποκατέστησαν την εμπιστοσύνη και στο τραπεζικό μας σύστημα [...] Σήμερα, κλείνει ένας κύκλος ανασφάλειας και καταργούνται τα capital controls και ταυτόχρονα ανοίγει για τη χώρα ένας νέος κύκλος αισιοδοξίας".
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE