ΚΟΣΜΟΣ

ΤΥΦΩΝΑΣ DORIAN: Νεκρό 7χρονο παιδάκι -1,5 εκατ. άνθρωποι φεύγουν από τα σπίτια τους στις ΗΠΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΥΦΩΝΑΣ DORIAN: Νεκρό 7χρονο παιδάκι -1,5 εκατ. άνθρωποι φεύγουν από τα σπίτια τους στις ΗΠΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά μήκος της ακτογραμμής στη Νότια Καρολίνα και την Τζόρτζια εν αναμονή της άφιξης του τυφώνα Dorian.

Πρόκειται για τον χειρότερο τυφώνα που καταγράφηκε στον Ατλαντικό τις τελευταίες δεκαετίες και σάρωσε τις Μπαχάμες, προκαλώντας τον θάνατο ενός 7χρονου, προτού κινηθεί προς τη Φλόριντα και τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Η αδελφή του μικρού Lachino Mcintosh που έχασε τη ζωή του, καθώς μαζί με την οικογένειά του προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, αγνοείται.

Η διαταγή εκκένωσης στις δύο αμερικανικές Πολιτείες που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μαζί με τη Φλόριντα, τίθεται σε ισχύ από το μεσημέρι σήμερα (τοπική ώρα), με τον κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνα Χένρι ΜακΜάκστερ να λέει ότι δεν θα πάρει κανένα ρίσκο για ανθρώπινες ζωές, αφού σε ορισμένες περιοχές λόγω της φουσκοθαλασσιάς αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η στάθμη των υδάτων μπορεί να ανέβει ακόμη και κατά επτά μέτρα.

Η διαταγή εκκένωσης αφορά 830.000 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων θα απομακρυνθούν από τις εστίες τους για τέταρτη φορά σε τέσσερα χρόνια. «Δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε όλους, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να τους κρατήσουμε όλους ζωντανούς», είπε ο Μακ Μάστερ, την ώρα που σε άλλες περιοχές οι κάτοικοι οχυρώνουν τα σπίτια τους και αδειάζουν τα ράφια σε σούπερ μάρκετ. Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Τζόρτζια διέταξε επίσης υποχρεωτική εκκένωση στις παράκτιες περιοχές της Πολιτείας, ενώ το ίδιο ισχύει και για ορισμένες αντίστοιχες περιοχές στη Φλόριντα.

Από iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»



Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top