Η Louis plc ανακοίνωσε την πώληση πέντε Ελληνικών ξενοδοχειακών δραστηριοτήτων αξίας 178,6 εκ

Η Louis plc ανακοίνωσε την πώληση πέντε Ελληνικών ξενοδοχειακών δραστηριοτήτων αξίας 178,6 εκ

Την πώληση πέντε ξενοδοχειακών της δραστηριοτήτων στην Ελλάδα ανακοίνωσε η εταιρεία Louis plc σε επενδυτικά ταμεία ακινήτων που διαχειρίζεται η Blackstone 

Οι ξενοδοχειακές δραστηριότητες που πωλούνται αφορούν το  «Grand Hotel» και το «Corcyra Beach» στην Κέρκυρα, το «Zante Beach» και το «Plagos Beach» στην Ζάκυνθο και το «Creta Princess Beach» στην Κρήτη.

Η εταιρεία Louis Hotels θα συνεχίσει να λειτουργεί τα πιο πάνω ξενοδοχεία υπό τη διεύθυνση της HIP, ξενοδοχειακή εταιρεία που ανήκει σε επενδυτικά ταμεία της Blackstone.  H Louis Hotels διατηρεί και διαχειρίζεται τις υπόλοιπες 21 ξενοδοχειακές της μονάδες στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η επιχειρηματική αξία (enterprise value) πάνω στην οποία βασίστηκε η ανωτέρω συναλλαγή συμφωνήθηκε στο ποσό των €178,6 εκ.  Η καθαρή τιμή πώλησης και το λογιστικό κέρδος που θα προκύψει θα υπολογιστούν κατά την ολοκλήρωση της πώλησης που αναμένεται να λάβει χώρα κατά ή περί το τέλος του 2019 μετά τον διαχωρισμό των πωληθέντων δραστηριοτήτων μέσω μερικής διάσπασης.

Η εταιρεία θεωρεί την πολυετή και επιτυχημένη παρουσία της στην Ελλάδα ουσιώδους σημασίας και ως εκ τούτου προτίθεται να την ενισχύσει δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της διαχείρισης ξενοδοχείων.

Σημειώνεται ότι, η ανωτέρω συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση έγκρισης από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού της Ελλάδας και την εκπλήρωση όλων των προνοιών της συμφωνίας.

.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE