ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Στάση εργασίας 55 λεπτών από τους εκπαιδευτικούς της ΠΟΕΔ

ΚΥΠΡΟΣ: Στάση εργασίας 55 λεπτών από τους εκπαιδευτικούς της ΠΟΕΔ

Στάση εργασίας πραγματοποιούν, από τις 07:30 μέχρι τις 08:25 της Δευτέρας (23/9), οι εκπαιδευτικοί μέλη της ΠΟΕΔ, «ως ένδειξη διαμαρτυρία για τα προβλήματα που παρατηρούνται και καταγράφονται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», όπως αναφέρει η Οργάνωση, σε ανακοίνωση της.

Η εισήγηση της ηγεσίας της ΠΟΕΔ για τη στάση εργασίας είχε εγκριθεί την περασμένη εβδομάδα από το 93,7% της  Έκτακτης Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης Μελών της ΠΟΕΔ.
 
Η Οργάνωση αναφέρει ότι η στάση εργασίας πραγματοποιείται ως ελάχιστη και επιβαλλόμενη ένδειξη διαμαρτυρίας για τα  προβλήματα που παρατηρούνται και καταγράφονται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και συγκεκριμένα για την αργοπορημένη και ελλιπή στελέχωση, τις περικοπές ωρών από τη στήριξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία και την παντελή κατάργηση του Προγράμματος Αλφαβητισμού, τη μη τήρηση των νενομισμένων διαδικασιών στις περιπτώσεις παρεμβάσεων στο έργο των σχολείων από εξωγενείς παράγοντες (Σύνδεσμοι Γονέων, μεμονωμένοι γονείς κ.ά.).
 
Αναφέρει, επιπρόσθετα ότι το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας όφειλε να είχε διαχειριστεί και επιλύσει τα προβλήματα αυτά εδώ και αρκετό καιρό.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι «εμείς θεωρούμε ότι με τη στάση εργασίας αποστέλλεται ξεκάθαρα το μήνυμα ως προς τα τρία θέματα που αυτή περιλαμβάνει και την ίδια ώρα διαφαίνεται ότι οι εξαγγελίες και οι δηλώσεις του ΥΠΠΑΝ για αυτά τα θέματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως άλλωστε συμβαίνει και με πολλά άλλα ζητήματα».
 
Στο μεταξύ, η ΠΟΕΔ, σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι λόγω της στάσης εργασίας, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 08:25.
 
Εξάλλου, το Υπουργείο Παιδείας και οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης, προτρέπουν, σε ανακοινώσεις τους, τους γονείς όπως λόγω της απόφασης της ΠΟΕΔ να κατέλθουν σε στάση εργασίας, να φέρουν στις 08:25 τα παιδιά τους στα σχολεία.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top