ΔΙΕΘΝΗ

Στους 30 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ινδονησία

Στους 30 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ινδονησία

Ο ισχυρός σεισμός ο οποίος έπληξε αυτή την εβδομάδα τις νήσους Μολούκες, στο ανατολικό τμήμα της Ινδονησίας, στοίχισε τη ζωή σε 30 ανθρώπους, κατά τον νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

Εξαιτίας του σεισμού αυτού, που σημειώθηκε την Πέμπτη, "έχασαν τη ζωή τους 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 156", δήλωσε ο Iγκους Ουιμπόουο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 19 νεκρούς.

Τρία παιδιά συγκαταλέγονται στα θύματα, τα οποία στην πλειονότητά τους έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσαν κτίρια. Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS) εντόπισε το επίκεντρο του σεισμού 37 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αμπόν, πόλης 400.000 κατοίκων, σε σχετικά χαμηλό εστιακό βάθος 27 χιλιομέτρων.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ως την 9η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών. Η υπηρεσία αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό των νεκρών που είχε δώσει, από τους 23 στους 19, την Παρασκευή εξαιτίας ενός σφάλματος "στην ταυτοποίηση των ονομάτων των θυμάτων". Τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, που υπέστησαν ζημιές από τη δόνηση.

Οι αρχές δημιούργησαν σημεία διανομής φαγητού και έστησαν σκηνές για την υποδοχή των εκτοπισμένων. Εκατοντάδες σπίτια, γραφεία, σχολεία και δημόσιες υποδομές υπέστησαν ζημιές.

Η Ινδονησία, αρχιπέλαγος 17.000 νησιών και νησίδων, που δημιουργήθηκε όταν συνέκλιναν τρεις τεκτονικές πλάκες (η ινδοειρηνική, η αυστραλιανή και η ευρασιατική), βρίσκεται στον λεγόμενο δακτύλιο της φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου καταγράφεται έντονη σεισμική δραστηριότητα. Στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2018, σεισμική δόνηση 7,5 βαθμών που ακολουθήθηκε από τσουνάμι στη νήσο Κελέβη προκάλεσε τεράστια καταστροφή στην περιοχή της Παλού, αφήνοντας πίσω της 4.300 νεκρούς και αγνοούμενους. Το βράδυ του Σαββάτου, πολλές χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε μια συλλογική προσευχή στη μνήμη της καταστροφής, έναν χρόνο μετά.

 Από ΚΥΠE

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα τραγωδία: Έχασε την μάχη ο 52χρονος εγκαυματίας μετά την φωτιά σε εγκαταλελειμμένη οικία - Τα στοιχεία του στη δημοσιότητα

• Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ και πόσο θα διαρκέσει

• Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε στα όρια του αλκοολισμού: Τι να μην κάνετε στις γιορτές

• Περιπέτεια υγείας για τη Σοφία Μουτίδου: «Πέρασα δεινά ένα εικοσιτετράωρο»

• Αυστραλία: Βίασε τρεις γυναίκες σε μπάτσελορ - Συγκρατούμενος του στη φυλακή «εκδικήθηκε»

• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε ο Παντελής Ιγνατίου- Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία του



Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Η οποία πρόθεση σύναψης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας - Συρίας, ως χώρες με παρακείμενες ακτές, θα πρέπει να βασίζεται στο Διεθνές δίκαιο και δη στο εθιμικό διεθνές δίκαιο της θάλασσας όπως αυτό αντανακλάται στην UNCLOS, και να λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή αναφέρει σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top