Ερντογάν: Η Τουρκία διαπραγματεύεται αγορά τρίτου γεωτρύπανου Ερντογάν

Ερντογάν: Η Τουρκία διαπραγματεύεται αγορά τρίτου γεωτρύπανου Ερντογάν

Και τρίτο γεωτρύπανο διαπραγματεύεται η Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε, επίσης, ότι το Φατίχ συνεχίζει τη γεώτρησή του στην ανατολική Μεσόγειο και τώρα έστειλαν και το Γιαβούζ για γεώτρηση στο Μόρφου 1.

Σε ομιλία του στην 29η Σύνοδο Διαβούλευσης και Αξιολόγησης του κόμματος του στο Κιζίλτσαχαμάμ, δήλωσε “συνεχίζουμε αδιάκοπα τις εργασίες γεώτρησής μας στην ανατολική Μεσόγειο. Το γεωτρύπανο Φατίχ κατέβηκε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα. Πρέπει να κατέβει κι άλλο. Πρώτα ο Αλλάχ θα γίνει και αυτό”. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το “το Γιαβούζ το οποίο προσθέσαμε φέτος στον στόλο μας μετά που ολοκλήρωσε την αποστολή του στην Καρπασία, το στείλαμε στη γεώτρηση Μόρφου-1. Το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% των ερευνών του ανοιχτά της Αττάλειας”.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι συνεχίζουν εντατικά τις εργασίες γεώτρησης και έρευνας τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα, προσθέτοντας ότι έχουν πλέον δύο ερευνητικά πλοία και δύο γεωτρύπανα. “Στο μεταξύ γίνονται διαπραγματεύσεις για ένα ακόμη γεωτρύπανο, θα προστεθεί και αυτό, και με τρία γεωτρύπανα που θα είναι εξολοκλήρου δικά μας και επομένως δεν θα έχουμε πρόβλημα αναζητώντας γεωτρύπανα από τη διεθνή αγορά να νοικιάσουμε”, δήλωσε

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ηνωμένα Έθνη: Κοινή συνάντηση ΠτΔ-Έρχιουρμαν-Ολγκίν στις 28 Ιανουαρίου

Ηνωμένα Έθνη: Κοινή συνάντηση ΠτΔ-Έρχιουρμαν-Ολγκίν στις 28 Ιανουαρίου

Κοινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκο Χρστοδουλίδη και του Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν θα συγκαλέσει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στις 28 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE