Τα φρικτά βασανιστήρια που δολοφόνησαν τον Νικόλα Γιάγκου. Τον έσερναν με το αυτοκίνητο μέχρι που ξεψύχησε

Τα φρικτά βασανιστήρια που δολοφόνησαν τον Νικόλα Γιάγκου. Τον έσερναν με το αυτοκίνητο μέχρι που ξεψύχησε

Μπορεί να μην έχουν γίνει όλα τα βασανιστήρια γνωστά και τον τελευταίο χρόνο οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ να κερδίζουν τη νομική μάχη ενάντια στους βασανιστές τους, ωστόσο η βαναυσότητα και η σκληρότητα των Βρετανών βασανιστών, υπήρξε απερίγραπτη.

Πολλοί ήταν οι αγωνιστές που ξεψύχησαν στα κρατητήρια ή στα ίδια τα χέρια των Βρετανών στρατιωτών και διοικητών τους.

Κάποιους δεν τους έδιναν καν στους γονείς τους για να τους θάψουν με τις πρέπουσες τιμές, ωστόσο στο τέλος υποδείκνυαν στους συγγενείς που είχαν θάψει τους αγωνιστές.

Όλους εκτός από έναν: τον Νικόλαο Γιάγκου, που βασάνισαν άγρια και μέχρι σήμερα το σημείο ταφής του παραμένει άγνωστο.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE