«Κράζουν» Ακιντζί για την ανάρτησή του οι πολιτικοί στα κατεχόμενα - Συνεδριάζουν εκτάκτως

«Κράζουν» Ακιντζί για την ανάρτησή του οι πολιτικοί στα κατεχόμενα - Συνεδριάζουν εκτάκτως

Επικρίσεις από την «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα στην ανάρτηση Ακιντζί για τη Συρία, αμέσως μετά τα μηνύματα του Τούρκου Αντιπροέδρου και του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΡ, ενώ το ΚΕΕ συνεδριάζει την Δευτέρα (14/10) εκτάκτως.

Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες, ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Χαμπερ Τουρκ ανέφερε ότι οι απόψεις που εξέφρασε ο Τ/κ ηγέτης δεν είναι οι απόψεις του τ/κ «λαού» και στην ερώτηση εάν θα ζητήσει ως «κυβερνών» κόμμα την παραίτηση του κ. Ακιντζί είπε ότι θα το συζητήσουν αυτό στο ανώτατο κομματικό όργανο του ΚΕΕ, σε έκτακτη συνεδρία το απόγευμα της Δευτέρας (14/10) και θα αποφασίσουν τί θα κάνουν.

Ανέφερε επίσης στο τουρκικό κανάλι ότι η πλειοψηφία των Τ/κ είναι αντίθετη προς αυτές τις δηλώσεις «και θα ήθελα να πω πως αυτές οι δηλώσεις δεν έπρεπε να γίνουν, ήταν πολύ λάθος». Ο κ. Τατάρ χρησιμοποίησε μάλιστα την φράση «ο Αλλάχ να προφυλάξει τα μεχμετζίκ. Οι προσευχές μας είναι μαζί με τον τουρκικό λαό».

Η δήλωση του κ. Ακιντζί είναι πολύ ξεκάθαρη, προστίθεται και επαναλαμβάνει την αναφορά ότι «κανένας Τ/κ δεν επιθυμεί να έχει πρόβλημα η Τουρκία εντός του εδάφους της και στην ασφάλεια των συνόρων της. Και ο Τ/κ ηγέτης Ακιντζί και εμείς έχουμε την άποψη ότι αυτό το ζήτημα δεν θα λυθεί χύνοντας αίμα αλλά με διαπραγματεύσεις».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.