ΕΛΛΑΔΑ: Φουσκωτό του λιμενικού συγκρούστηκε με βάρκα γεμάτη μετανάστες – Αγνοείται παιδί

ΕΛΛΑΔΑ: Φουσκωτό του λιμενικού συγκρούστηκε με βάρκα γεμάτη μετανάστες – Αγνοείται παιδί

Ατύχημα στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/10) με ένα φουσκωτό του λιμενικού να συγκρούεται με μια βάρκα με μετανάστες.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, που σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα, ήταν να τραυματιστούν 6 από τους μετανάστες ενώ αγνοούνται τρία άτομα - δύο άνδρες και ένα παιδί.

Σημειώνεται ότι στη βάρκα επέβαιναν 34 άτομα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό η βάρκα με τους μετανάστες δεν είχε φώτα ναυσιπλοΐας με αποτέλεσμα οι χειριστές του φουσκωτού του ΛΣ που έκανε περιπολία να μην την αντιληφθεί και να επέλθει η σύγκρουση.

Άμεσα στην περιοχή κλήθηκαν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 31 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ στο σημείο σπεύδει επίσης κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Από Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Εξήρε το ρόλο των Κέντρων Αριστείας - Δέσμευση Κυβέρνησης στη συνέχιση της στήριξής τους

ΠτΔ: Εξήρε το ρόλο των Κέντρων Αριστείας - Δέσμευση Κυβέρνησης στη συνέχιση της στήριξής τους

Η ανάγκη βιωσιμότητας των Κέντρων Αριστείας και η συμβολή τους στην επιστημονική διπλωματία, την περιφερειακή συνεργασία και την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης ως τομείς προτεραιότητας της Κυπριακής Προεδρίας, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τους Επικεφαλής των επτά Κέντρων Αριστείας που λειτουργούν στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE