Για Λευκορωσία αναχωρεί ο βουλευτής Κ. Χατζηγιάννης με αποστολή ΟΑΣΕ για βουλευτικές εκλογές

Για Λευκορωσία αναχωρεί ο βουλευτής Κ. Χατζηγιάννης με αποστολή ΟΑΣΕ για βουλευτικές εκλογές

Για τη Λευκορωσία αναχωρεί την Πέμπτη (14/11), ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννη, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), για να συμμετάσχει σε αποστολή της Συνέλευσης για την παρακολούθηση των βουλευτικών εκλογών στη χώρα, στις 17 Νοεμβρίου 2019. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην αποστολή της Κ.Σ. ΟΑΣΕ θα συμμετέχουν περί τους εξήντα βουλευτές από συμμετέχοντα Κράτη του Οργανισμού, οι οποίοι θα αναπτυχθούν σε διάφορες πόλεις της Λευκορωσίας.
 
Στο πλαίσιο της αποστολής, θα πραγματοποιηθούν χωριστές συναντήσεις με υποψήφιους και με εκπροσώπους των εκλογικών αρχών της χώρας. Οι συμμετέχοντες βουλευτές θα έχουν εξάλλου ενημέρωση από τη μακράς διαρκείας αποστολή παρακολούθησης των εκλογών,  τού Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR).
 
Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της κοινωνίας των πολιτών. Την ημέρα των εκλογών, ο κ. Χατζηγιάννη θα  πραγματοποιήσει επισκέψεις σε εκλογικά κέντρα στο Μινσκ για επί τόπου παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ακόμη αναπτύξει ουσιαστική επαφή με το σύνολο της υφιστάμενης ηγεσίας της ΕΔΕΚ, η νέα πρόεδρος του κόμματος Σοφία Χριστοδούλου Μακρή, καλείται μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, να διαχειριστεί μια ιδιαίτερα σύνθετη μεταβατική περίοδο. Μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε είναι προγραμματισμένο το εκλογικό συνέδριο της ΕΔΕΚ, θα πρέπει να έχει δώσει σαφές δείγμα γραφής, για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να λειτουργήσει το κόμμα, τις πολιτικές της προτεραιότητες και τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE