Μετά τις εκλογές θα προτείνει νέο Ευρωπαίο επίτροπο το Ηνωμένο Βασίλειο

Μετά τις εκλογές θα προτείνει νέο Ευρωπαίο επίτροπο το Ηνωμένο Βασίλειο

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον στο Λονδίνο απάντησε αρνητικά στο αίτημα της νέας προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν για υποβολή πρότασης διορισμού Βρετανού επιτρόπου.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ Τιμ Μπάροου διεμήνυσε γραπτώς στην Κομισιόν ότι η κυβέρνηση θα προτείνει νέο επίτροπο μόνο μετά από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Στην επιστολή του επικαλείται τον κανονισμό του Γραφείου Υπουργικού Συμβουλίου που απαγορεύει το διορισμό αξιωματούχων σε διεθνείς οργανισμούς κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων.

Είχαν προηγηθεί δύο επιστολές της νέας προέδρου της Κομισιόν προς τον πρωθυπουργό Τζόνσον.

Η κα Φον ντερ Λέιεν ήλπιζε πως το Κολέγιο των Επιτρόπων θα ήταν σε θέση να συγκροτηθεί σε σώμα την 1η Δεκεμβρίου. Άγνωστο είναι για την ώρα αν η βρετανική απάντηση θα οδηγήσει σε νέα αναβολή έναρξης της λειτουργίας της νέας Κομισιόν ή σε πιθανές κυρώσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE