Χωριστές συναντήσεις Λουτ με Αναστασιάδη και Ακιντζί ενόψει Τριμερούς στο Βερολίνο

Χωριστές συναντήσεις Λουτ με Αναστασιάδη και Ακιντζί ενόψει Τριμερούς στο Βερολίνο

Χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, θα έχει το Σάββατο (16/11) η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τους δυο ηγέτες, στις 25 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο.
 

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η κ. Λουτ, η οποία έφθασε την Παρασκευή (15/11) στην Κύπρο παρακάθισε χθες το απόγευμα σε σύσκεψη με την Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλο και Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στο νησί, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
 
Η συνάντηση της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα πραγματοποιηθεί στις 1900 στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ η αξιωματούχος των ΗΕ θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη στις 11 το πρωί (16/11) στα κατεχόμενα.
 
Στην έκθεση για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών, ανεπίσημο αντίγραφο της οποίας δόθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρει πως συνεχίζει να ελπίζει ότι μπορεί να επιτευχθεί μια διαρκής διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος και παροτρύνει όλα τα μέρη να επωφεληθούν από τις διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο, ώστε να τεθούν οι βάσεις για νέες και ξεκάθαρες δεσμεύσεις για την επίτευξη μιας ειρηνικής διευθέτησης, η οποία διαφεύγει για Κύπριους για πολύ καιρό.
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ακόμη και αύριο, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας στο 6ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων, στο Δάσος Άχνας, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE