Η Τουρκία καταγγέλλει επίθεση Κούρδων σε σχολείο με τρεις νεκρούς

Η Τουρκία καταγγέλλει επίθεση Κούρδων σε σχολείο με τρεις νεκρούς

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οχτώ άλλοι τραυματίστηκαν από επίθεση με πύραυλο που εξαπέλυσαν δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) σε ένα σχολείο σε χωριό στο Τελ Αμπιάντ της βόρειας Συρίας, σε μια περιοχή από την οποία υποτίθεται ότι οι κουρδικές δυνάμεις θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί με βάση μια συμφωνία εκεχειρίας.

 

Τη Δευτέρα 18/11, η Άγκυρα απείλησε με νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, αν η περιοχή δεν έχει εκκαθαριστεί από την κουρδική πολιτοφυλακή.

«Οι PKK/YPG, που συνεχίζουν τις παρενοχλήσεις και τις επιθέσεις, και έχουν διεξάγει βομβαρδισμούς στην περιοχή όπου πραγματοποιείται η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης, τώρα έπληξαν ένα σχολείο στο χωριό Τσουρν της Τελ Αμπιάντ», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ.

Η Τελ Αμπιάντ είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες μεθοριακές πόλεις όπου σημειώθηκαν οι σφοδρότερες μάχες όταν η Άγκυρα εξαπέλυσε τη στρατιωτική της επίθεση στις 9 Οκτωβρίου.

«Τρεις αθώοι άμαχοι σκοτώθηκαν και οχτώ άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά, τραυματίστηκαν», σημείωσε το υπουργείο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, καταρρίφτηκε ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ στο Ιράκ - Ανησυχία στην παγκόσμια αγορά ενέργειας

LIVE: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, καταρρίφτηκε ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ στο Ιράκ - Ανησυχία στην παγκόσμια αγορά ενέργειας

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση μπαίνει ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ, να συνεχίζουν τις επιθέσεις, αλλά ταυτόχρονα να δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν «όσο χρειαστεί», την στιγμή που ο Λίβανος συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις και το πετρέλαιο να συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Το ThemaOnline σας μεταφέρε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE