Ο Τ. Τζιωνής ενημέρωσε στην Αθήνα τους πρέσβεις χωρών για τις εξελίξεις σε ΑΟΖ και Κυπριακό

Ο Τ. Τζιωνής ενημέρωσε στην Αθήνα τους πρέσβεις χωρών για τις εξελίξεις σε ΑΟΖ και Κυπριακό

Με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, διοργανώθηκε, την Τρίτη 26/11 στην Αθήνα, παρουσίαση στους Πρέσβεις των Κρατών που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις εντός της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

 
Την παρουσίαση έκανε ο Πρέσβης Τάσος Τζιωνής, Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ στην πρόσκληση της Πρεσβείας ανταποκρίθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των πρεσβειών.
 
Ο κ. Τζιωνής ενημέρωσε τους εκπροσώπους των πρεσβειών για τα θέματα που αφορούν την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Λευκωσία έχει επανειλημμένως καλέσει την Άγκυρα για οριοθέτηση της ΑΟΖ, γεγονός που αρνείται η Τουρκία. Παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά στη σημασία των τριμερών σχηματισμών υπογραμμίζοντας ότι δεν στρέφονται κατά κανενός κράτους.
 
Αναφορικά με το Κυπριακό, ο κ. Τζιωνής ενημέρωσε τους εκπροσώπους των πρεσβειών για τις τελευταίες εξελίξεις, αναδεικνύοντας και τον ρόλο της Τουρκίας ο οποίος, όπως είπε, δεν είναι βοηθητικός για την εξεύρεση μιας λύσης με οφέλη για όλο τον λαό του νησιού, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκυπρίους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE