ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χώρος ουσιαστικής έκφρασης της ιδιότητας του ενεργού πολιτη πρέπει να είναι το σχολείο, λέει ο Υπ. Παιδείας

Χώρος ουσιαστικής έκφρασης της ιδιότητας του ενεργού πολιτη πρέπει να είναι το σχολείο, λέει ο Υπ. Παιδείας

Το σχολείο, ως κοινότητα μάθησης και οργανικό κύτταρο της κοινωνίας, θα πρέπει να αποτελεί χώρο ουσιαστικής έκφρασης της ιδιότητας του ενεργού πολίτη και ανάδειξης του εθελοντισμού, δήλωσε την Τρίτη 26/11 ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) Κώστας Χαμπιαούρης.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Χαμπιαούρης μιλούσε κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος «Υιοθετώ ένα Σχολείο». 
 
Στο χαιρετισμό του, ο Υπουργός Παιδείας χαιρέτισε το πρόγραμμα «Υιοθετώ ένα Σχολείο», που έχει ως απώτερο στόχο τη βελτίωση και ποιοτική αναβάθμιση της σχολικής κοινότητας μέσω της περαιτέρω συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών και ανέλυσε τα στάδια υλοποίησής του.

Το σχολείο, ανέφερε ο κ. Χαμπιαούρης, «ως κοινότητα μάθησης και οργανικό κύτταρο της κοινωνίας, θα πρέπει να αποτελεί χώρο ουσιαστικής έκφρασης της ιδιότητας του ενεργού πολίτη και ανάδειξης του εθελοντισμού, και το πρόγραμμα ‘Υιοθετώ ένα Σχολείο’, στοχεύει ακριβώς σε αυτό».

Η καινοτομία του συγκεκριμένου προγράμματος, συνίσταται στο γεγονός ότι επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα συστηματοποιημένο και οργανωμένο πλαίσιο υποστήριξης και στήριξης των σχολείων, από το σύνολο των κοινωνικών εταίρων, αναφέρεται.

Το συνέδριο χαιρέτισε και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη. 

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Υιοθετώ ένα Σχολείο» πέρα από τη δικτύωση των σχολείων με το σύνολο των κοινωνικών εταίρων, επιδιώκει τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας στη βάση των αρχών της Αειφόρου Ανάπτυξης και της επίτευξης των 17 στόχων της Αειφορίας που συνιστούν την Παγκόσμια Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, αναφέρεται, πρόκειται να ετοιμασθεί ένα ειδικό εκπαιδευτικό βαλιτσάκι από τη Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον κα την Αειφόρο Ανάπτυξη, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού, για να ενισχύσει, μέσω πρακτικών εισηγήσεων και ιδεών, την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος, σε κοινωνικό, παιδαγωγικό, τεχνητό και οργανωσιακό πλαίσιο.
 
«Τονίζεται τέλος ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει να υποκαταστήσει το ρόλο και τις ευθύνες του ΥΠΠΑΝ ως προς την στήριξη και ποιοτική αναβάθμιση των σχολείων, αλλά έχει καθαρά επικουρικό και υποστηρικτικό χαρακτήρα, σε σχέση με πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στο σχολείο και προάγουν την ποιοτική αναβάθμισή του, ενισχύουν τον εθελοντισμό και συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο σχολικό χώρο», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Νεκρός σε χωράφι στην περιοχή Κολοσσίου, εντοπίστηκε 58χρονος τα ξημερώματα σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top