Επισήμως τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, νεκρός ο δράστης

Επισήμως τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, νεκρός ο δράστης

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι το συμβάν ασφαλείας στο London Bridge ήταν τρομοκρατικής φύσης, καθώς και ότι ο δράστης πέθανε στο σημείο δεχόμενος τα πυρά αστυνομικών.

Επιβεβαιώθηκε ότι ο δράστης τραυμάτισε πολίτες με μαχαίρι πριν εξουδετερωθεί, αρχικά από περαστικούς πολίτες.

Δεν υπήρξε ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών, που σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν τους πέντε.

Ο δράστης φορούσε κάτι που έμοιαζε με γιλέκο αυτοκτονίας, αλλά ο αναπληρωτής διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας είπε ότι ήταν ψεύτικο και ότι δεν περιείχε εκρηκτικά.

Η αστυνομία θα διατηρήσει την περιοχή αποκλεισμένη ενώ διεξάγονται έρευνες για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη, όπως και για το κατά πόσο υπήρχαν συνεργοί που μπορεί να συνιστούν απειλή.

 Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Έχουμε ευθύνη εσύ, εγώ και ο καθένας που ψηφίζει» - Κριτική ΠτΔ προς τη Βουλή, ανησυχία για τη νέα σύνθεση

«Έχουμε ευθύνη εσύ, εγώ και ο καθένας που ψηφίζει» - Κριτική ΠτΔ προς τη Βουλή, ανησυχία για τη νέα σύνθεση

Τον προβληματισμό του για τη σύνθεση της επόμενης Βουλής εξέφρασε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας παράλληλα την ευθύνη όλων ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Άσκησε επίσης κριτική στην παρούσα Βουλή για τον μεγάλο αριθμό των νομοθετημάτων που περνούν την τελευταία στιγμή, καθώς και το γεγονός ότι ψηφίζονται προτάσεις που είναι αντισυνταγματικές, όπως είπε.